|||
Planetaarinen eli ilmastoystävällinen ruokavalio
Kirjoittaja | Minska. Kuvitus | Minska Planetaarisella ruokavaliolla kohti tasapainoisempaa ruoantuotantoa Jotta ruokaa riittää maapallon kasvavalle väestölle ja jotta ilmaston lämpenemistä saadaan hillittyä, on ruoantuotantoa muutettava merkittävästi. Planetaarinen ruokavalio ei kiellä mitään ruoka-ainetta kokonaan, mutta suosittaa lisäämään kasvisten ja kasviproteiinien käyttöä runsaasti sekä...
Lue lisää
|||
Planetaarinen eli ilmastoystävällinen ruokavalio
Kirjoittaja | Minska. Kuvitus | Minska Planetaarisella ruokavaliolla kohti tasapainoisempaa ruoantuotantoa Jotta ruokaa riittää maapallon kasvavalle väestölle ja jotta ilmaston lämpenemistä saadaan hillittyä, on ruoantuotantoa muutettava merkittävästi. Planetaarinen ruokavalio ei kiellä mitään ruoka-ainetta kokonaan, mutta suosittaa lisäämään kasvisten ja kasviproteiinien käyttöä runsaasti sekä...
Lue lisää
||||
IPCC:n raportti ja ruoka
IPCC:n viimeisimmistä raporteista on uutisoitu mediassa laajasti. Mitä meidän tulee raporteista tietää ja mitä tavallinen kansalainen voi arjessa tehdä vaikuttaakseen?
Lue lisää
|
Ruokavalion kultainen keskitie
Ruokavalio on päivittäisiä valintoja. Onko kaikilla kriteereillä täydellistä ruokaa mahdollista löytää?
Lue lisää
||
Ruokavalion ilmasto- ja ympäristövaikutukset
Kaikki ruoantuotanto vaikuttaa ilmastoon ja ympäristöön. Pienillä valinnoilla voimme muuttaa vaikutuksia.
Lue lisää
|
Ruoka on helppo keino vaikuttaa
Sillä, mitä syöt, on suuri merkitys paitsi omalle terveydellesi myös planeettamme hyvinvoinnille. Katso vinkit, joilla vaikutat!
Lue lisää
|||
Mitä jos joukkoruokailuissa tarjottaisiin ainoastaan kasvisruokaa?
Päivittäin jopa kolmasosa suomalaisista on joukkoruokailun piirissä. Jos joukkoruokailuissa siirryttäisiin tarjoamaan ainoastaan kasvisruokaa, millaiset vaikutukset ympäristölle ja kansanterveydelle sillä voisikaan olla?
Lue lisää
|
Soija – hyvis vai pahis?
Jos soija on syypää Amazonin sademetsän polttamiseen, uskaltaako soijaa enää syödä lainkaan?
Lue lisää
||||||||Liha vs. lihankorvikkeet | Minska artikkeli||Liha vs. lihankorvikkeet | Minska artikkeli|Liha vs. lihankorvikkeet | Minska artikkeli|Liha vs. lihankorvikkeet | Minska artikkeli
Liha versus lihankorvikkeet?
Vertailimme lihaa ja kasviproteiinista valmistettuja lihankorvikkeita. Lihan korvaamisesta on etua sekä terveydelle että ympäristölle!
Lue lisää
||
Ilmastoystävällinen kauppakassi
Ilmastoystävällinen kauppakassi on helppo koostaa muutaman yksinkertaisen muistisäännön avulla.
Lue lisää
|||||
Haluatko matkasi sadalla pihvillä vai riittäisikö puolikas?
Liikkumisen päästöt puhuttavat yhä enemmän. Kuinka suuri ero eri kulkuvälineiden päästöillä todellisuudessa on?
Lue lisää
||
Oma maa mansikka
Mitä, jos pyrkisimme ottamaan lomalla ympäristön hyvinvoinnin yhtä tärkeäksi lähtökohdaksi kuin oman hyvinvointimme? Mitä, jos oppisimme arvostamaan kaikkea sitä, mitä löytyy läheltämme?
Lue lisää
||
Miten ilmastonmuutos vaikuttaa työmatkailuun?
Voisiko työmatkustamisen muuttaa ilmastoystävällisemmäksi? Pienetkin valinnat auttavat ja vaikuttavat työmatkakulttuurin muuttumiseen.
Lue lisää
||
Suosi ja vähennä
Kun haluat suosia lautasellasi mahdollisimman ympäristöystävällisiä raaka-aineita, pidä mielessäsi pari periaatetta.
Lue lisää
||||
Miksi kannattaa välttää pikamuotia ja miten tehdä eettisempiä vaatevalintoja?
Vaateteollisuuden vaikutus ilmastonmuutokseen on suuri. Me kaikki käytämme vaatteita, joten meillä kuluttajilla on suora vaikutus vaateteollisuuden tulevaisuuteen. Suosimalla ekologisia vaatteita, pienentyy myös hiilijalanjälki.
Lue lisää
|
Joululahjaksi käytettyä?
Käytetty lahja säästää rahaa ja luontoa – eikä käytetyn tavaran antamista tarvitse nykypäivänä enää nolostella.
Lue lisää
||||
Kahvi, banaani ja suklaa – tulevaisuuden luksusherkkuja?
Tuntuuko ilmastonmuutos kaukaiselta? Entä jos kuulisit, että arjen perusasiat: aamusmoothieen tai treenikassiin sujahtava banaani, meidät suomalaiset hereillä pitävä kahvi ja nautintoa tuova suklaa ovat vaarassa kadota ilmastonmuutoksen myötä? Peli ei ole menetetty, sillä omilla pienillä kulutusvalinnoillamme voimme tehdä paljon rakkaiden raaka-aineiden säilyttämiseksi. Lue miten!
Lue lisää
|
Suosi näitä, kun ostat eläinkunnan tuotteita
Eläinkunnan tuotteista ei tarvitse luopua aivan kokonaan, mikäli pidämme määrät kohtuullisina ja valitsemme tuotteet vastuullisesti. Katso vinkit viisaisiin liha-, juusto-, kananmuna- ja kalavalintoihin!
Lue lisää
||||||||
Sohva, jolla löhöillään hyvällä omallatunnolla
Vastuullisuus ja hyvät tuotantotavat voidaan ottaa huomioon yllättävän monessa kohtaa huonekalun matkalla. Tutustu Hakola-sohvan vaiheisiin eteläpohjanmaalaisesta metsästä sinun kotiisi – ja voit ottaa rennosti hyvällä omallatunnolla.
Lue lisää
||||||
Kaikki ruoka ansaitsee tulla syödyksi: näin vähennät hävikkiä lapsiperhearjessa
Joka ikisen leivänpalan, hedelmän ja lastenruokapurkin takana on valtava määrä työtä ja käytettyä energiaa. Onkin tärkeää huolehtia siitä, että ruoka päätyy sinne, minne se on tarkoitettu: suun kautta vatsaan. Erityisesti kiireisessä lapsiperhearjessa hävikkiä saattaa kuitenkin syntyä. Katso vinkit vauvaperheen hävikkipulmiin, leipä- ja kasvishävikin torjuntaan ja lapsiperheen jääkaappihävikin minimointiin.
Lue lisää
||||||||
Muovi pakkauksissa – hyvis vai pahis?
Vaikka muovisen leipäpussin hiilijalanjälki on pieni, pystyt vielä puolittamaan sen kierrättämällä pussin - kun kierrätät muovin ja huolehdit, että kaikki ostettu leipä tulee syödyksi, olemme yhdessä taas askeleen lähempänä vähäpäästöisempää maailmaa.
Lue lisää
||
Parhaat proteiinit kasvisruokavalioon – joko tunnet herneproteiinin?
Joko tunnet herneproteiinin? Jos et, kannattaa tutustua, sillä se on mainio vaihtoehto kasviproteiinin lähteeksi. Herneproteiinissa on kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, se imeytyy hitaasti ja on lempeä vatsalle.
Lue lisää