5 yllättävää tapaa – näin hyödynnät mehuja keittiössä

||
Lisää kasviksia ja hedelmiä helposti ruokavalioosi hedelmä- ja vihannesmehujen avulla! Mehuja voit hyödyntää ruoanlaitossa yllättävilläkin tavoilla – lue lisää ja kokeile!

 Kirjoittaja | Minska. Kuva | iStock

1. Tuunaa risotto

Maukas risotto valmistuu helposti esimerkiksi porkkanamehua tai punajuurimehua käyttämällä. Kun korvaat viinin vihannesmehulla, teet reseptistä kevyemmän mausta tinkimättä.

2. Kokeile kastikkeena

Granaattiomenamehusta saat maukkaan kastikkeen esimerkiksi wokkeihin. Lisää mehua wokattujen kasvisten sekaan ja anna kiehua kunnes mehun koostumus muuttuu hiukan paksummaksi. 

 

Oranssi vihannesmehu lasissa.
Kuva | Unsplash

3. Sujauta leivonnaisten joukkoon

Muokkaa lempireseptejäsi korvaamalla maito tai muut nesteet mehulla. Porkkanamehu sopii erinomaisesti niin perinteiseen porkkanakakkuun kuin vohveleidenkin joukkoon. Kokeile myös granaattiomenamehua tai mustaseljamehua leivonnassa!

4. Mausta padat ja keitot

Syvennä keittojen ja pataruokien makumaailmaa lisäämällä loraus vihannesmehua kasviliemen joukkoon.

5. Nauti sellaisenaan

Vain mielikuvitus on rajana erilaisten mehujen hyödyntämisessä, mutta alkuperäistä käyttötarkoitustakaan ei tarvitse unohtaa! Kaada lasiin jäitä ja vihannestäysmehua, ja sinulla on maistuva bloody mary -mocktail!