Vegaaninen juustotarjotin

Annoskoko6 annosta
Valmistusaika2h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Hartwall Viinisi
Vegaaninen juustotarjotin
Vegaaninen juustotarjotin maistuu joulunaikaan punaviinilasillisen kera. Vegaaninen B.io Primitivo Vino Biologico 2019 on kuin tehty talven juhlakauteen. Juustotarjottimelle kootaan pehmeää vegaanista ricottaa, rapeaa siemennäkkäriä ja itse tehtyä viikunahilloa, jotka vievät kielen mennessään. Kokoa kaveriksi herkkuja maun mukaan: sesongin hedelmiä, pähkinöitä, vegaanista valkohomejuustoa sekä tietysti piparkakkuja.

Vegaaninen ricotta

2 dl cashewpähkinöitä 150 g silkentofua 150 g maustamatonta kiinteää tofua 1 rkl ravintohiivahiutaleita 2 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa

Viikunahillo

200 g pehmeitä viikunoita 1 ½ dl vaaleaa glögiä 1 kanelitanko

Siemennäkkäri

1 ½ dl siemensekoitusta 1 dl seesaminsiemeniä ½ dl pellavansiemeniä ½ dl chiansiemeniä 1 tl suolaa 2 dl kiehuvaa vettä 2 rkl öljyä ½ rkl sormisuolaa päälle 1-2 tl kuivattua rosmariinia päälle

Lisäksi tarjottimelle esimerkiksi

vegaanista valkohomejuustoa ja/tai muita mieleisiä vegaanisia juustoja, hedelmiä (esim. persimonia, viikunoita, viinirypäleitä, päärynää, taateleita), piparkakkuja, pähkinöitä

Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi | Reseptin kirjoittaja | Minska

B.io Primitivo Vino Biologico 2019 | Alko

VALMISTUSOHJEET

Vegaaninen ricotta

  1. Liota cashewpähkinöitä pari tuntia väljässä vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Mittaa pähkinät monitoimikoneeseen ja aja rouheaksi. Lisää muut aineet ja pyöräytä sekaisin. Seos saa jäädä hieman rakeiseksi. 
  3. Tarkista maku. Tarjoa vegaaninen ricotta esimerkiksi levitteenä leivän tai keksien päällä osana vegaanista juustotarjotinta.

Viikunahillo

  1. Leikkaa viikunoista kova kanta ja hienonna viikunat pieneksi.
  2. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hissukseen 15 minuuttia kunnes viikunat ovat pehmenneet. 
  3. Aja rouheaksi soseeksi sauvasekoittimella.

Siemennäkkäri

  1. Mittaa siemenet ja suola kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi sekä öljy. Sekoita ja anna seistä 15 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä siemenseos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle kuivattua rosmariinia ja sormisuolaa. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
  3. Nauti siemennäkkäri sellaisenaan tai juustojen, leivitteiden ja hillojen kera osana vegaanista juustotarjotina.