Täyttävä, mutta kesäisen raikas spelttirisotto syntyi kaupallisessa yhteistyössä SunSpeltin kanssa. Riisin sijaan ekologisempi ja terveellinen risotto syntyy helposti speltistä. Parsakautena tankoparsasta ja herneistä loihtii ihanan kesäisen aterian. Spelttirisotto maistuu raikkaalle ja on samalla täyttävä ja kaunis ateria lautasella.
3 dl SunSpelt spelttirisottojyviä
6 dl kasvislientä
1 nippu parsaa
200 g sokeriherneitä
100 g herneitä tai edamame-papuja
1 mustapippurin makuista kaurakermaa
5 dl sipuli
1 valkosipulinkynttä
3 oreganoa
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria
¼ tl suolaa
öljyä
halutessasi kevätsipulia
+ yrttejä ja vegaanista parmesaania
Kaupallinen yhteistyö | SunSpelt
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli ja murskaa yksi valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli on kypsää.
- Lisää oregano, timjami ja mustapippuri ja sekoittele hetken.
- Kaada joukkoon kasvisliemi sekä spelttirisottojyvät ja keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. Lisää tarvittaessa vettä.
- Sillä aikaa, kun risotto kiehuu, napsauta parsoista kovat varret pois ja kuori tarvittaessa. Pilko parsat ja sokeriherneet paloiksi.
- Paista parsoja, herneitä ja sokerihernepalkoja öljyssä pannulla n. 5 min ajan, tai kunnes parsat ovat hiukan pehmenneet.
- Murskaa joukkoon jäljellä olevat kaksi valkosipulinkynttä ja sekoittele kunnes se ruskistuu.
- Rouhi joukkoon suolaa ja siirrä odottamaan.
- Kun risotto on kiehunut ja kaikki vesi imeytynyt, sekoita joukkoon kaurakerma ja parsa-herneseos sekä halutessasi yrttejä.
- Tarjoile halutessasi vegaanisen parmesaanin kera.