Parsaa ja kuohuvaa – voiko keväinen juhla paremmin alkaa? Unohda parsan keittäminen ja uunissa paahtaminen, pannulla paahtaen parsa kypsyy nopeasti vastustamattomaksi herkuksi. Sitruuna ja suola tuovat parsan hienon aromin parhaiten esiin.
Paahdettu parsa
500g vihreää parsaa 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl sormisuolaa (1 rkl) voitaViimeistelyyn
1 dl pinjansiemeniäKaupallinen yhteistyö | Hartwall Viinisi
Valmistusohjeet:
- Poista parsoista puumainen tyvi taivuttamalla vartta kaarelle. Varsi napsahtaa poikki oikeasta kohdasta eli siitä, johon kova puumainen varsi loppuu.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää parsat pannulle ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes varret hieman pehmenevät. Älä paista läpikypsäksi, parsoihin saa jäädä hieman purutuntumaa. Jos parsat ovat kovin eri paksuisia, paista ensin paksuimmat parsat ja lisää ohuimmat hieman myöhemmin.
- Lisää pannulle halutessasi voinokare ja anna sen sulaa. Lisää sitruunamehu, mausta maun mukaan sormisuolalla.
- Viimeistele paahdetut parsat pinjansiemenillä.
Vinkkejä valmistukseen
VINKKI: Parsan nuput ovat herkkiä ja kypsyvät varsia nopeammin. Voit halutessasi paloitella parsat pariin kolmeen osaan. Paista ensin varret ja lisää nuput pannulle vasta paiston loppuvaiheessa.