*Herkullinen munakoiso-pastavuoka syntyi kaupallisessa yhteistyössä Terra Cretan kanssa. Lähi-Idän makumaailmaa mukaileva munakoiso-pastavuoka vie kielen mennessään!
1 munakoiso
2 rkl Terra Creta oliiviöljyä*
1/4 tl suolaa*
250 g gluteenitonta pastaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl harissatahnaa
1/2 tl paprikajauhetta*
1/2 tl jauhettua juustokuminaa*
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (230 g) vihreitä linssejä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl suolaa*
1/2 tl mustapippuria*
1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
3 rkl ravintohiivahiutaleita*
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuutioi munakoiso. Sekoita joukkoon 5 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa. Levitä munakoisokuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuutiot ovat läpeensä pehmenneet.
- Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla 2 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää mausteet ja harissatahna. Paista sekoitellen vielä minuutin verran.
- Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää pannulle tomaattimurska ja -pyree, vesi sekä linssi ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä keitetty pasta, munakoisokuutiot ja tomaattikastike uunivuoassa.
- Sekoita kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet. Kaada seos vuoan päälle.
- Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.