Mausteinen munakoiso-pastavuoka

Annoskoko4
Valmistusaika60 min
VaikeusasteHelppo
Mausteinen munakoiso-pastavuoka
*Herkullinen munakoiso-pastavuoka syntyi kaupallisessa yhteistyössä Terra Cretan kanssa. Lähi-Idän makumaailmaa mukaileva munakoiso-pastavuoka vie kielen mennessään!
1 munakoiso 2 rkl Terra Creta oliiviöljyä* 1/4 tl suolaa* 250 g gluteenitonta pastaa 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 rkl harissatahnaa 1/2 tl paprikajauhetta* 1/2 tl jauhettua juustokuminaa* 1/2 tl jauhettua korianteria 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 1 dl vettä 3 rkl tomaattipyreetä 1 tlk (230 g) vihreitä linssejä 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 tl suolaa* 1/2 tl mustapippuria* 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa 3 rkl ravintohiivahiutaleita*

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi munakoiso. Sekoita joukkoon 5 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa. Levitä munakoisokuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuutiot ovat läpeensä pehmenneet.
  3. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla 2 rkl Terra Creta extra-neitsytoliiviöljyä. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää mausteet ja harissatahna. Paista sekoitellen vielä minuutin verran.
  5. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Lisää pannulle tomaattimurska ja -pyree, vesi sekä linssi ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Yhdistä keitetty pasta, munakoisokuutiot ja tomaattikastike uunivuoassa.
  8. Sekoita kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet. Kaada seos vuoan päälle.
  9. Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.