Maailman paras kaurapuuro keitetään höyryttämättömistä kaurahiutaleista kattilassa hiljaa haudutellen. Paistetut omenat ja taatelikinuski kruunaavat herkkuhetken.
Kaurapuuro
3 dl Knehtilän Pieni Puro Tuore kaurahiutaleita* 3 dl kaurajuomaa* 3 dl vettä ¼ tl suolaa*Paistetut omenakuutiot
200 g happamia omenoita (n 2 pienehköä tai 1 iso omena) 2 rkl oliiviöljyä* paistamiseen 1–2 rkl kookossokeria*Taatelikinuski
200 g tuoreita taateleita kivet poistettuna 1–2 dl kaurajuomaa* ¼ tl suolaa*Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet:
Kaurapuuro
- Mittaa Tuore kaurahiutale, kaurajuoma, vesi ja suola kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen noin 20 minuuttia välillä hämmennellen.
- Tarjoa pehmeä puuro paistettujen omenakuutioiden ja taatelikinuskin kera.
Paistetut omenakuutiot
- Kuutioi omenat.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää omenakuutiot ja kookossokeri. Paista sekoitellen, kunnes omenat hieman pehmenevät ja karamellisoituvat.
Taatelikinuski
- Mittaa ainekset korkeareunaiseen kulhoon.
- Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kaurajuomaa sen mukaan, kuinka juoksevan tai tahmean koostumuksen haluat.