Näin vältät maskiaknen

||
Maskiaknella tarkoitetaan kasvomaskin käytöstä johtuvia iho-ongelmia ja paikallista aknea. Aknea voi ennaltaehkäistä ja hoitaa luonnonkosmetiikalla.

Kirjoittaja | Minska. Kuva | iStock

Pyri valitsemaan kasvomaski, joka on valmistettu mahdollisimman hengittävästä materiaalista, kuten puuvillasta. Vaihda ja pese kasvomaski jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä maski kerää epäpuhtauksia ja laskee suojaustehoa, mitä pidempään se on kasvoilla.

Valitse kasvoillesi hyvin istuva malli, jossa on mahdollisimman helppo hengittää, ja joka peittää sekä nenän että suun alueet. Valitse luonnonmukainen ja pehmeä kangas, joka ei hankaa kasvojen herkkää ihoa. Luonnonmateriaaleista valmistetut maskit ovat usein hellävaraisempia ja niissä on helpompi hengittää kuin synteettisestä kankaasta valmistetuissa maskeissa.

Tutustu myös erikoislääkärin ohjeisiin, kuinka käyttää kasvomaskia oikein.

Hoida ihoasi ennaltaehkäisevästi

Ihon hellävarainen puhdistus ja tehokas kosteutus auttavat ennaltaehkäisemään iho-oireiden syntymistä. Kasvojen säännollinen pesu on ensisijaisen tärkeää. Erityisesti herkästi rasvoittuva iho on hyvä pestä joka kerta, kun maskin ottaa pois, jotta vältyt maskin aiheuttamilta iho-ongelmilta. Kasvojen hellävaraiseen puhdistukseen sopii luonnollisia raaka-aineita sisältävät tuotteet, kuten herkälle iholle kehitetty vegaaninen puhdistusvaahto tai ihoa hemmotteleva ja tehokkaasti puhdistava puhdistusmaito.

Muista myös kasvojen säännöllinen kosteutus, erityisesti ilmojen viiletessä. Kasvojen puhdistuksen jälkeen kosteuta ja hoivaa ihoa tehokkaalla kasvovoiteella, joka sisältää runsaasti omegarasvahappoja ja antioksidantteja tai rauhoittavalla kasvovoiteella, joka parantaa ihon jäntevyyttä sekä supistaa ihohuokosia.  

Pyri välttämään meikkiä kasvomaskin alla, sillä meikki ja kasvojen hikoilu tukkivat ihohuokosia ja aiheuttavat iho-ongelmia. Mikäli et halua olla meikkaamatta, valitse mahdollisimman hengittävät ja kevyet meikkituotteet ja panosta iho- ja huulimeikin sijaan silmämeikkiin. Meikin hellävaraiseen poistamiseen ja kasvojenpesuun sopii epäpuhtaudet huuhtova puhdistusvoide.

Viimeistele puhdistus ihoa virkistävällä ja ihohuokosia supistavalla kasvovedellä ja täydennä ihonhoitorutiinisi ylellisellä ruusuvesisuihkeella, joka kosteuttaa ja rauhoittaa herkkää ihoa sekä vähentää punoitusta.

Maskiaknen puhjetessa, hoida sitä näin

Akne pääsee kehittymään, kun ihohuokoset tukkeutuvat liiasta rasvasta, kuolleesta ihosolukosta, epäpuhtauksista ja bakteereista.

Jos iho on ärtynyt, vältä ärsyttäviä ja voimakkaita tuotteita, kuten kuorintavoiteita tai paljon alkoholia sisältäviä tuotteita. Ne voivat lisätä ihon ärsytystä ja kuivuutta. Suosi helliä, luonnonmukaisia aineita, jotka eivät ärsytä ihoa, kuten puhdistusmaito, -vaahto tai -voide. Akneen taipuvaiselle iholle ei suositella liian rasvaisia tai öljypitoisia voiteita, koska ne voivat tukkia ihohuokosia.  

Kokeile ärtyneelle iholle syväpuhdistavaa ja rauhoittavaa kasvonaamiota. Puhdistava kasvonaamio on suunniteltu ihon kirkastamiseen, raikastamiseen ja kuona-aineiden poistamiseen. Hienojakoinen vihreä savi tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja liuottaa epäpuhtauksia, poistaa kuona-aineita ja auttaa tasapainottamaan öljyntuotantoa.

Ärtynyttä ihoa voi hoitaa sinkkivoiteella, joka on erinomainen kasvovoide rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Se lievittää punoitusta ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Piparminttuöljy rauhoittaa talintuotantoa. Sinkki on ihoa suojaava mineraali, joka rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Voide sopii loistavasti myös täsmähoidoksi finneille ja rasvoittuvan ihon kasvovoiteeksi.