Snäkkilautanen muhammarasta ja rucolapestosta

Annoskoko6 hlö
Valmistusaikaesivalmistelu 1 h, valmistus 10 min
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Snäkkilautanen muhammarasta ja rucolapestosta
Snäkkilautanen on helppo tarjottava, jossa jokaiselle on jotakin. Kokoa rohkeasti erilaisia makuja, tekstuureja ja värejä samalle lautaselle ja anna vieraiden napsia itselleen mieluisa kokonaisuus. Leikkaa leipäpalat valmiiksi pieniksi paloiksi ja paahda ne dippailuun täydelliseksi.

Leivät

6 viipaletta Vaasan Ruispalat Ruisverso tai Vaasan Kauraverso -leipää 3 rkl oliiviöljyä** + sormisuolaa

Muhammara

3 pientä punaista paprikaa 100 g saksanpähkinöitä** 1 viipale Vaasan 100% kauraleipää 1 valkosipulinkynsi 3 rkl nestemäistä makeuttajaa* 2 rkl oliiviöljyä** 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa** 2 rkl sitruunamehua 1/4 tl harissaa + vettä (tarvittaessa)

Rucolapesto

1 ruukku rucolaa 1/2 dl oliiviöljyä** 1/2 sitruunan mehu 80 g manteleita** pieni nippu persiljaa 2 valkosipulinkynttä + vettä (tarvittaessa)

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Valmistusohjeet

Leivät:

  1. Pilko leivät kahtia tai halutessasi vielä pienemmäksi.
  2. Pyörittele niitä öljyssä ja ripottele hiukan sormisuolaa.
  3. Asettele pellille ja paahda 225 asteessa noin 10 min, tai kunnes ne ovat rapeita.

 

Muhammara:

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet.
  3. Paahda paprikoita leikkauspinta alaspäin kunnes kuoreen ilmestyy mustia pisteitä. Kääri ne folioon jäähtymään.
  4. Kun paprikat ovat jäähtyneet, poista kuoret vetämällä.
  5. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes koostumus on mieluisaa, muhammaraan saa jäädä karkeutta.
  6. Lisää vettä tarpeen mukaan. 

 

Rucolapesto:

  1. Liota manteleita vähintään 30 min tai yön yli vedessä. 
  2. Valuta mantelit vedestä ja mittaa ainekset monitoimikoneeseen.
  3. Mittaa joukkoon myös muut ainekset ja hienonna tasaiseksi.

Vinkkejä valmistukseen

*esimerkiksi kookosnektaria

**nämä tuotteet löydät Minskan verkkokaupasta