Punajuuririsotto on helppoa, terveellistä ja ravitsevaa kasvisruokaa
1 iso punajuuri
2 pientä tai yksi iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
3 dl risottoriisiä tai spelttirisottojyvä
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistus
- Silppua sipuli ja valkosipuli.
- Paista tilkassa öljyä sipulia ja valkosipulia. Mausta timjamilla ja punaviinietikalla paistamisen aikana.
- Mausta viimeiseksi suolalla ja mustapippurilla.
- Raasta punajuuri (ei välttämättä tarvitse kuoria, mutta päädyt kannattaa leikata pois).
- Kaada kaikki ainekset vuokaan.
- Liota kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen, lisää 0,5tl suolaa
- Kaada punajuuri-sipulisekoitus sekä risottoriisi vuokaan ja kaada kasvisliemikuutiolla maustettu vesi päälle.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
- Paista uunissa 175c noin 75min. Lisää vettä tarvittaessa.