Punajuuri-omenakeitto

Annoskoko3-4 hengelle
Valmistusaikaaktiivinen 10min, passiivinen 60min
VaikeusasteHelppo
|
Gluteeniton ja vegaaninen keitto, joka makeudellaan ja värikkyydellään ilahduttaa arkeasi!
1 pieni sipuli + oliiviöljyä 2 isoa punajuurta 3-4 pientä kotimaista kirpeää (ylikypsää) omenaa 5 dl vettä 1 kasvisliemikuutio pätkä tuoretta inkivääriä 0,5 tl kuivattua meiramia 1 tl oreganoa 2 tl punaviinietikkaa 1-2 tl suolaa 1 dl kaurakermaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Kuutioi punajuuret ja omena (leikkaa kannat ja siemenkota pois).
  3. Lisää punajuuret ja omena kattilaan sipulin seuraksi ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio, inkivääri, meirami, oregano ja punaviinietikka.
  4. Anna kiehua kannen alla kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
  5. Soseuta keitto.
  6. Lisää kaurakerma ja suola. Maista ja mausta tarvittaessa.