Nämä vegaaniset Naan-leipäset valmistuvat helposti ja nopeasti. Hernepesto saa herkullisen vivahteen tuoreista yrteistä. Naan-leipästen ja peston kombo sopii kuin nakutettu aamu-, väli- ja iltapalapöytään!
Hernepesto
1 dl kuorittuja manteleita 200 g cashewpähkinöitä* tai pinjansiemeniä 1 ruukku herneitä 1/2 tl tuoretta yrttiä: basilikaa 1 persiljaa 2 rkl korianteria tai minttua 1 rkl suolaa* ripaus valkosipulinkynsi oliiviöljyä* sitruunamehua* mustapippuria*Naan-leipäset
8 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 1 tl suolaa* 3 dl turkkilaista jogurttia (esim Oatly Havregurt Turkkilainen) 3 dl vettä 3/4 dl oliiviöljyä* paistamiseen öljyä*Reseptin kirjoittaja | Tuire Perry
Valmistusohjeet:
Hernepesto
- Laita pähkinät tai siemenet kiehautettuun veteen likoamaan. Anna liota 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrttien lehdet ja varsien pehmeähköt yläosat.
- Sulata herneet. Lisää herneiden joukkoon yrtit, suola, valkosipuli, öljy, sitruunamehu ja pippuri.
- Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Nauti naanleivän päällä!
Naan-leipäset
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jogurtti ja vesi. Sekoita muutama minuutti voimakkaasti, jotta taikinaan muodostuu sitko. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai tilkka vettä, jotta saat sopivasti muotoiltavan taikinan.
- Jauhota työtaso. Jaa taikina 8 osaan ja kauli tai taputtele palat naanleivän muotoisiksi letuiksi.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Karistele leivästä ylimääräinen jauho ja nosta muutama leipä kerrallaan pannuun. Paista pari minuuttia molemmin puolin, kunnes leipä on kypsä.
- Siirrä kypsät leipäset tarjoilulautasella ja peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Tarjoile hernepeston tai tsatsikin kanssa.
*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme
Katso lisää helppoja reseptejä
Vinkkejä valmistukseen
Vinkit!
Voit käyttää pestoon myös valmista pähkinäjauhetta.
Jos haluat nopeuttaa paistoprosessia ja välttää lieden ääressä seisoskelun, kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista leivät uunissa kunnes saavat väriä, noin 10-15 min.
Saat leipäsistä gluteenittomat, kun vaihdat jauhot Fin mix-jauhoseokseen ja kaurajauhoihin 50/50 suhteella ja lisäät jauhojen sekaan 2 rkl psyllium-jauhetta sitkoa lisäämään.