Puolen tunnin pähkinäinen linssicurry

Annoskoko4
Valmistusaika40min
VaikeusasteHelppo
Puolen tunnin pähkinäinen linssicurry
Linssicurry valmistuu pannulla helposti puolessa tunnissa.

Lisäksi

1 iso sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna öljyä paistamiseen 2 rkl punaista currytahnaa 1 tl jauhettua korianteria 1 tl garam masalaa 1/2 tl jauhettua juustokuminaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 2-3 dl vettä 2 dl kuivattuja punaisia linssejä 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita 2 dl kaurakermaa (tai kookosmaitoa) n 1 tl suolaa (maun mukaan)
+ paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä + tuoretta korianteria + keitettyä riisiä

Curryt ovat helppoa ja nopeaa arjen kasvisruokaa. Maapähkinävoi ja kaurakerma ovat tämän mausteisen ja lämmittävän reseptin herkullisuuden salaisuus. Mikä parasta, tämä linssicurry valmistuu edullisista aineksista puolessa tunnissa pöytään. Olisiko nyt hyvä aika kokeilla ja lisätä se viikon ruokalistalle?

Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys

Valmistus

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri, valkosipuli, currytahna ja muut mausteet sekä tomaattipyree. Paista vielä hetki niin, että mausteet lämpenevät. Lisää tomaattimurska, vesi, huuhdellut ja valutetut linssit sekä maapähkinävoi.
    Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.
  3. Lisää kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Kuumenna.
  4. Tarjoile linssicurry keitetyn riisin, tuoreen korianterin sekä paahdettujen maapähkinöiden kera.