Lämmin juuressalaatti maapähkinäkastikkeella

Lämmin juuressalaatti maapähkinäkastikkeella | Minskan helpot arkiruoat

Herkullinen juuressalaatti on helppo tuunata omaan makuun sopivaksi, sillä sen valmistamiseen käy mitkä tahansa satokauden juurekset ja vihannekset. Korvaa halutessasi kukkakaali ja bataatti vaikkapa kurpitsalla ja parsakaalilla. Annoksen kruunaa mausteinen maapähkinäkastike, joka sopii päälle siroteltavaksi tai dipiksi juureksille. Jos kaipaat vaihtelua kastikkeeseen, kokeile vaihtaa maapähkinävoi seesaminsiemenistä valmistettuun tahiniin.

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

Lämmin juuressalaatti:

  1. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja kuutioi se.
  3. Pilko kukkakaali paloiksi.
  4. Sekoita oliiviöljy ja mausteet keskenään ja pyörittele ne yhdessä bataattikuutioiden ja kukkakaalin kanssa.
  5. Aseta maustetut bataatit ja kukkakaalit pellille ja paista 20–30 min kunnes ne ovat kypsiä.
  6. Hienonna kokonainen kevätsipuli ja valitsemasi yrtit. Revi joukkoon vihreää salaattia.
  7. Paahda cashewpähkinät ruskeaksi pannulla.
  8. Kasaa ainekset salaattipedille. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kera.

Maapähkinäkastike:

  1. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset blenderissä tai lasipurkissa ravistaen. Jos haluat kastikkeesta hieman tulisemman, lisää joukkoon ⅛-¼ tl harissatahnaa tai chilihiutaleita.
  2.  Sirottele juuressalaatin päälle tai käytä dippinä juureksille.

*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme

Lisää helppoja arkiruokareseptejä