Grillattu aprikoosisalaatti ja paprikamousse

Annoskoko4
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
|
Tämä salaatti voidaan valmistaa joko lisäkkeeksi tai pääruoaksi. Lisää ruokaisuutta salaattiin saa esimerkiksi paahdetuilla kikherneillä.

Salaatti

6 aprikoosia 2 viipaletta täysjyvälimppua 150 g salaattisekoitusta 3 rkl pinjansiemeniä 1 dl herneitä tuoretta basilikaa ja oreganoa oliiviöljyä

Paprikamousse

¼ pakettia (55 g) Auran Paprikalevitettä 1 dl maustamatonta kauravispiä

Sitruunavinegretti

3 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua 1 tl vaahterasiirappia ½ tl suolaa ripaus valkopippuria

Kaupallinen yhteistyö | Auran

 

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen astiaan ja sekoita (voit myös vispata ainekset käsin kulhossa).
  2. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Sivele aprikoosit ja leipäviipaleet oliiviöljyllä, ripottele leipien päälle suolaa. Paista aprikooseja ja leipiä uunin grillivastuksella 225 asteessa noin 4 – 5 min per puoli. Paahda myös pinjansiemeniä uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä.
  3. Revi tai leikkaa paistettu leipä rouheiksi paloiksi.
  4. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pyöräytä joukkoon noin puolet vinegretistä.
  5. Mittaa moussen ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Sekoita kaikki salaatin ainekset. Tarjoile paprikamoussen ja vinegretin kera.