Grillattu aprikoosisalaatti ja paprikamousse

Kaunis ja kesäinen grillisalaatti voidaan valmistaa joko lisäkkeeksi tai pääruoaksi. Lisää ruokaisuutta salaattiin saa esimerkiksi paahdetuilla kikherneillä.

Kaupallinen yhteistyö | Auran


 

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen astiaan ja sekoita (voit myös vispata ainekset käsin kulhossa).
  2. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Sivele aprikoosit ja leipäviipaleet oliiviöljyllä, ripottele leipien päälle suolaa. Grillaa aprikooseja ja leipiä noin 4 – 5 min per puoli. Repäise foliosta reilu palanen ja paahda pinjansiemeniä grillissä sen päällä, kunnes ne saavat hieman väriä.
  3. Revi tai leikkaa grillattu leipä rouheiksi paloiksi.
  4. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pyöräytä joukkoon noin puolet vinegretistä.
  5. Mittaa moussen ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Sekoita kaikki salaatin ainekset. Tarjoile paprikamoussen ja vinegretin kera.

Vinkki: Kuumana päivänä mousse kannattaa vispata ja laittaa esille vasta juuri ennen tarjoilua, sillä se sulaa helposti.

 

Katso lisää kesäreseptejä