Beanit-bataattilaatikko

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaika2h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Beanit-bataattilaatikko
Kokeile joulupöytään jotain uutta: laatikko, jossa yhdistyvät makea bataatti ja punaviinissä haudutetut Beanit® härkäpapusuikaleet.

Bataattikerros

1 iso bataatti 1 rkl oliiviöljyä 1 dl kaurakermaa 1 rkl siirappia 0.5 tl jauhettua inkivääriä 0.5 tl kanelia 1/8 tl kardemummaa 0.5 tl suolaa 2 rkl mantelijauhetta

Beanit®-punaviinikerros

1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 4 pientä shalottisipulia 1 pkt Beanit® härkäpapusuikaleita (maustamaton) 0.5 rkl kuivattua timjamia tai rosmariinia 1 rkl paprikajauhetta 4 dl alkoholitonta punaviiniä 1 tl suolaa 4 laakerinlehtiä 2 rkl tomaattipyrettä 2 rkl tummaa sokeria

Kaupallinen yhteistyö | Verso Food

Valmistusohjeet

  1. Höyrytä bataatti pehmeäksi kuorineen. Anna jäähtyä ja poista kuori.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä hetki.
  3. Lisää valkosipulinkynnet ja kuoritut ja halkaistut shalottisipulit. Anna hautua hetki.
  4. Lisää Beanit® härkäpapusuikaleet ja mausteet. Kääntele sekaisin.
  5. Kaada mukaan viini, tomaattipyre ja sokeri.
  6. Anna hautua keskilämmöllä ilman kantta noin 15 min tai kunnes neste on haihtunut puoleen. 
  7. Soseuta käsivatkaimella bataatti ja muut bataattikerroksen ainekset.
  8. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle Beanit® -punaviinikerros.
  9. Levitä päälle bataattikerros. Ripottele päälle mantelijauhe ja muotoile lusikalla haluamaasi tyyliin.
  10. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.