Jani Toivola: Erillisyyden sijaan yhteyttä

||
Yhteys itseen ja muihin on se osa-alue, johon voimme vaikuttaa levottomana ja epävarmana aikana. Lue Jani Toivolan Vieraskynästä, miten avata sydän yhteydelle ja saada siitä voimaa oman arjen keskelle.

Kirjoittaja | Jani Toivola. Kuva | iStock

Kuva | Jani Toivola

Muutamassa viikossa inhimillisyys ja elämän haavoittuvuus on noussut kaiken keskiöön. Myös kaikki käytännön tekeminen nojaa tällä hetkellä niihin. Jakaminen, auttaminen, avun pyytäminen, uuden luominen, ylläpitäminen, odotus, johtajuus, sopeutuminen, irti päästäminen, vetäytyminen ja esiin astuminen. Ne ovat arvoja, joita tarvitaan matkalla ulos tästä hetkestä ja kohti aikaa, kun valot laitetaan taas päälle. Minulle on tärkeää tiedostaa, että inhimillisyys ja haavoittuvuus eivät synny tyhjästä, eivätkä ne pysy elossa ilman tekoja. Se, että meillä on tässä hetkessä hyveitä, joihin nojautua on sen ansiota, että meillä on myös ennen tätä hetkeä ollut ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ovat pukeneet inhimillisyyttä sanoiksi. Silloinkin, kun osa ympärillä on huutanut, että pitäisi valita jotain muuta. Jotain suurempaa ja näyttävämpää. Nyt meillä on jotain, johon nojata. Jotain minkä voimme ottaa tästä hetkestä mukaamme myös kohti tulevaa. Ja uskaltaa yhä useammin asettaa pehmeyttä voimaksi kaiken keskiöön. 

 

Jani Toivola

  • Jani on 6-vuotiaan tyttären isä, kirjoittaja, näyttelijä ja puhuja. Hän toimi kansanedustajana vuosina 2011-2019. Jani on Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja. Hän on palaamassa takaisin luovan tekemisen pariin.
  • Jani on kirjoittanut kaksi omakohtaista teosta identiteetistä: Musta tulee isona valkoinen (SILTALA 2016) sekä vanhemmuudesta: Kirja Tytölleni (WSOY 2018). Hän kirjoittaa parhaillaan kolmatta kirjaa sekä ensimmäistä tv-sarjaansa. Jani on kysytty puhuja ja moderaattori.
  • Jani tekee omaa TOIVOLA-podcastia sekä hyvinvointiin ja henkiseen kasvuun keskittyvää SUNDAYMOOD-sarjaa IGTV:ssä. Hän etsii vahvasti itseään uudessa elämänvaiheessa.