Helppo, nopea ja erittäin terveellinen gluteeniton pastaruoka arkeen. Pastana käytetään kikhernepastaa, joka on proteiinipitoinen vaihtoehto tavalliselle pastalle.
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
loraus neitsytoliiviöljyä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl kikhernepastaa
200g pakasteherneitä
150g Oatly påMackan
1/2 tl mustapippuria
1-2 tl sitruunamehua
maun mukaan suolaa
iso kourallinen tuoretta basilikaa
+ (herneenversoja)
Reseptin kirjoittaja | Minska
- Hienonna valkosipuli ja siivuta punasipuli.
- Kuullota niitä hetki öljyssä (wokkipannu on tähän paras, mutta paksupohjainen kasari toiminee myös). Lisää vesi erittäin varovaisesti ettei pannulla oleva kuuma öljy ala roiskua sekä kasvisliemikuutio.
- Kun vesi poreilee lisää pasta ja keitä sitä hiljakseen kunnes vesi on imeytynyt pastaan.
- Tee sillä aikaa pesto:
- Laita blenderiin (tai kulhoon jos teet sauvasekoittimella) påMackan ja osa sulatetuista herneistä (sulata esim. laittamalla herneet siivilään ja kaatamalla kuumaa vettä päälle). Soseuta. Lisää herneet erissä.
- Lisää suola ja mustapippuri ja loraus sitruunamehua sekä basilikan lehdet.
- Soseuta jälleen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Kun vesi on imeytynyt pastaan, kaada pesto pastan sekaan.
- Sammuta liesi ja pyöräytä sekaisin.
- Tarjoa heti.