Yhden kattilan hernepesto-pasta

Valmistusaikan. 30 min
VaikeusasteHelppo
Yhden kattilan hernepesto-pasta
Helppo, nopea ja erittäin terveellinen gluteeniton pastaruoka arkeen. Pastana käytetään kikhernepastaa, joka on proteiinipitoinen vaihtoehto tavalliselle pastalle.
2 valkosipulinkynttä 1 punasipuli loraus neitsytoliiviöljyä 5 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 3 dl kikhernepastaa 200g pakasteherneitä 150g Oatly påMackan 1/2 tl mustapippuria 1-2 tl sitruunamehua maun mukaan suolaa iso kourallinen tuoretta basilikaa + (herneenversoja)

Reseptin kirjoittaja | Minska

  1. Hienonna valkosipuli ja siivuta punasipuli. 
  2. Kuullota niitä hetki öljyssä (wokkipannu on tähän paras, mutta paksupohjainen kasari toiminee myös). Lisää vesi erittäin varovaisesti ettei pannulla oleva kuuma öljy ala roiskua sekä kasvisliemikuutio. 
  3. Kun vesi poreilee lisää pasta ja keitä sitä hiljakseen kunnes vesi on imeytynyt pastaan. 
  4. Tee sillä aikaa pesto:
  5. Laita blenderiin (tai kulhoon jos teet sauvasekoittimella) påMackan ja osa sulatetuista herneistä (sulata esim. laittamalla herneet siivilään ja kaatamalla kuumaa vettä päälle). Soseuta. Lisää herneet erissä. 
  6. Lisää suola ja mustapippuri ja loraus sitruunamehua sekä basilikan lehdet.
  7. Soseuta jälleen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  8. Kun vesi on imeytynyt pastaan, kaada pesto pastan sekaan. 
  9. Sammuta liesi ja pyöräytä sekaisin. 
  10. Tarjoa heti.