Vuohenputkea on paljon muutakin kuin rikkaruoho! Tästä ruokaisasta kasvista syntyy nopeasti valmistuva ihanan vihreä pesto, joka sopii herkullisen makuisen, runsaskuituisen ja gluteenittoman siemenleivän päälle. Vuohenputkipesto toimii lisukkeeksi myös uusille perunoille.
4 Vaasan Moilas Free From Tumma Siemenpalaa
Vuohenputkipesto
1 ruukku basilikaa 3 dl tuoretta vuohenputkea 1/2 sitruunan mehu 3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä 3 rkl oliiviöljyä lisäksi suolaaKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet:
- Paahda auringonkukansiemenet pannulla.
- Hienonna ainekset sekaisin tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Jätä halutessasi karkeaksi. Mikäli haluat koostumuksesta juoksevampaa, lisää joukkoon vuorotellen 1 rkl sitruunamehua ja 1 rkl öljyä kunnes saavutat toivomasi rakenteen.
- Paahda leivät uunissa tai grillissä halutessasi rapeaksi.
- Lusikoi pesto leiville. Nauti!