Vihreä ohrasalaatti ja pestokastike

Annoskoko4 annosta
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Oomi Energia
Vihreä ohrasalaatti ja pestokastike

Vihreä ohrasalaatti

1 1/2 dl ohraa (esim ohrahelmiä tai ruokaohraa) 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunamehua ¼ tl suolaa 1 pkt (300 g) tofua (esim hamppu) tai 2 pkt kaurapalaa 2 rkl öljyä 1 rkl soijakastiketta 1 parsakaali 200 g herneitä

Pestokastike

1 dl pinjansiemeniä 1 ruukku tuoretta basilikaa 2 rkl ravintohiivahiutaleita 1 valkosipulinkynsi 1-2 rkl sitruunamehua ½ tl suolaa n ½-1 dl oliiviöljyä

Kaupallinen yhteistyö | Oomi Energia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Siirrä syrjään jäähtymään. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola.
  2. Painele tofu kuivaksi. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita.
  3. Paloittele parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Säästä varsi myöhempää käyttöä, esimerkiksi sosekeittoa varten. Keitä parsakaalin kukintoja pari minuuttia niin, että ne hieman pehmenevät, mutta säilyvät edelleen napakoina. Siirrä jääkylmään veteen jäähtymään. Valuta huolellisesti siivilässä. Sulata tai keitä herneet.
  4. Valmista pestokastike. Paahda pinjansiemenet pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  5. Sekoita ohran joukkoon parsakaali, herneet ja paistetut tofukuutiot.
  6. Viimeistele vihreä ohrasalaatti pestokastikkeella.