Vihreä ohrasalaatti ja pestokastike

Vihreä ohrasalaatti ja pestokastike

4 annostaVegaaninen, maidoton, gluteenitonHelppo30 min

Vihreä ohrasalaatti

1 1/2 dl Ohraa (esim
Ohrahelmiä tai ruokaohraa)
2 rkl Oliiviöljyä*
2 rkl Sitruunamehua*
¼ tl Suolaa*
1 pkt (300 g) Tofua (esim
Hamppu) tai 2 pkt kaurapalaa
2 rkl Öljyä
1 rkl Soijakastiketta
1 Parsakaali
200 g Herneitä

Pestokastike

1 dl Pinjansiemeniä
1 ruukku Tuoretta basilikaa
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
1 Valkosipulinkynsi
1-2 rkl Sitruunamehua
½ tl Suolaa
n
½-1 dl Oliiviöljyä

Kaupallinen yhteistyö | Oomi Energia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Siirrä syrjään jäähtymään. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola.
  2. Painele tofu kuivaksi. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita.
  3. Paloittele parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Säästä varsi myöhempää käyttöä, esimerkiksi sosekeittoa varten. Keitä parsakaalin kukintoja pari minuuttia niin, että ne hieman pehmenevät, mutta säilyvät edelleen napakoina. Siirrä jääkylmään veteen jäähtymään. Valuta huolellisesti siivilässä. Sulata tai keitä herneet.
  4. Valmista pestokastike. Paahda pinjansiemenet pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  5. Sekoita ohran joukkoon parsakaali, herneet ja paistetut tofukuutiot.
  6. Viimeistele vihreä ohrasalaatti pestokastikkeella.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä