Veriappelsiini-porkkanarisotto uunissa

Annoskoko4-6 hengelle
Valmistusaika2h
VaikeusasteHelppo
Veriappelsiini-porkkanarisotto uunissa
Risoton voi valmistaa kätevästi ja vaivatta uunissa. Veriappelsiini, pistaasipähkinät ja porkkanat tekevät tästä risotosta maukkaan ja raikkaan!
10 cm pätkä purjoa 1 rkl oliiviöljyä 3 veriappelsiinia 2 porkkanaa 100g pistaasipähkinöitä 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 3 dl risottoriisiä

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Halkaise ja pese purjo.
  3. Kuullota purjoa oliiviöljyssä.
  4. Leikkaa veriappelsiineista veitsellä kuoret. Paloittele veriappelsiinit.
  5. Raasta porkkanat.
  6. Keitä litra vettä ja lisää kasvisliemikuutiot. Sekoita kunnes kasvisliemikuutiot liukenevat.
  7. Laita uunivuokaan purjo, risottoriisi, veriappelsiinipalat, 5dl kasvislientä ja raastetut porkkanat. Sekoita hyvin.
  8. Paista risottoa uunissa n. 20minuuttia. Sekoita ja lisää kasvislientä. Lisää pistaasipähkinät, sekoita ja paista vielä 20-40min, tai kunnes neste on imeytynyt täysin riisiin. Lisää kasvislientä mikäli riisi ei ole täysin pehmeää ja jatka paistamista, kunnes kaikki kasvisliemi on imeytynyt.