Risoton voi valmistaa kätevästi ja vaivatta uunissa. Veriappelsiini, pistaasipähkinät ja porkkanat tekevät tästä risotosta maukkaan ja raikkaan!
10 cm pätkä purjoa
1 rkl oliiviöljyä
3 veriappelsiinia
2 porkkanaa
100g pistaasipähkinöitä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl risottoriisiä
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Halkaise ja pese purjo.
- Kuullota purjoa oliiviöljyssä.
- Leikkaa veriappelsiineista veitsellä kuoret. Paloittele veriappelsiinit.
- Raasta porkkanat.
- Keitä litra vettä ja lisää kasvisliemikuutiot. Sekoita kunnes kasvisliemikuutiot liukenevat.
- Laita uunivuokaan purjo, risottoriisi, veriappelsiinipalat, 5dl kasvislientä ja raastetut porkkanat. Sekoita hyvin.
- Paista risottoa uunissa n. 20minuuttia. Sekoita ja lisää kasvislientä. Lisää pistaasipähkinät, sekoita ja paista vielä 20-40min, tai kunnes neste on imeytynyt täysin riisiin. Lisää kasvislientä mikäli riisi ei ole täysin pehmeää ja jatka paistamista, kunnes kaikki kasvisliemi on imeytynyt.