Pinaattiletut ovat klassikkoruoka ja maidon kaurajuomaan vaihtamalla ne maistuvat myös vegeille ja vegaaneille. Tästä on helppo aloittaa kasvisruokakokeilut!
1 pss (150 g) pakastepinaattia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl kaurajuomaa
2 dl hiilihapotettua vettä (tai lisää kaurajuomaa)
2 rkl rypsiöljyä + lisää paistamiseen
Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys
Valmistus
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Mittaa kulhoon kaurajuoma. Lisää jauhoseos pienissä erissä koko ajan vispaten. Lisää hiilihapotettu vesi, öljy sekä pinaatti. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Kuumenna öljy lettupannulla ja kaada taikinaa pannulle noin 2 rkl. Paista muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen tai muiden mieleistesi täytteiden kanssa.
Tässä kolme vinkkiä valmistukseen:
1. Hiilihapotettu vesi tuo – samaan tapaan kuin vohvelitakinaan – myös vegaanisiin pinaattiletuihin kuohkeutta.
2. Paras lettutaikina valmistuu vehnä- ja ohrajauhojen sekoituksesta.
3. Nämä pirteän vihreät arjen piristäjäletut kannattaa paistaa paistolämmöllä, joka on noin 2/3 lieden täydestä tehosta.
Herkullisia lettuhetkiä!