Vegaaninen pyttipannu cashewpähkinäkastikkeella

Annoskoko3
Valmistusaika40min
VaikeusasteHelpohko
Vegaaninen pyttipannu cashewpähkinäkastikkeella
Vegaaninen pyttipannu pärjää mehevyydessä klassiselle kotiruokaserkulleen. Mausteisella seitanmakkaralla ja savupaprikajauheella höystettynä sekä kermaisen pehmeän cashewpähkinäkastikkeen kera tarjottuna koossa on hykerryttävän hyvä ruoka.

Pehmeä cashewpähkinäkastike

2 keskikokoista bataattia (noin 500 g kuorittuna) 1 pkt (200 g) mausteista seitanmakkaraa 1 keskikokoinen punainen paprika 1 keskikokoinen sipuli 3 valkosipulinkynttä + öljyä paistamiseen 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai muuta chilikastiketta maun mukaan) n 2 dl kasvislientä (fondista valmistettua) 100 g pakasteherneitä 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl (tai maun mukaan) suolaa reilu rouhaisu mustapippuria

Tarjoiluun

1 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen noin 1/2 dl vettä ripaus suolaa 1-2 valkosipulinkynttä 1-2 tl sitruunamehua
cashewpähkinäkastiketta (ohje yllä) tuoreita yrttejä (esim persiljaa tai korianteria)

Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys

Valmistus

Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika, pilko makkarat. Kuori ja kuutioi bataatit.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista makkaranpalat. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle paprikakuutiot. Paista muutama minuutti kunnes paprikat pehmenevät. Siirrä syrjään. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuullota bataattikuutioita viitisen minuuttia. Lisää sitten sipuli ja valkosipuli ja paista vielä hetki.
  3. Lisää chilitahna ja sekoita. Lisää pannulle vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 -15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kunnolla pehmenneet ja vesi haihtunut pannulta.
  4. Bataattien kypsyessä valmista cashewpähkinäkastike.
  5. Kun bataatit ovat pehmenneet ja vesi haihtunut, lisää pannulle herneet, paprikat ja makkaranpalat. Kuumenna ja mausta savupaprikajauheella sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  6. Tarjoile bataattipyttipannu cashewpähkinäkastikkeen ja halutessasi tuoreiden yrttien kera.

Pehmeä cashewpähkinäkastike

  1. Liota cashewpähkinöitä pari tuntia kylmässä vedessä.
  2. Kaada liotusvesi pois.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Surauta kaikki kastikeainekset sauvasekoittimella soseeksi. Lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisesi.
  5. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.