Vegaaninen porkkanakakku

Annoskoko12 palaa
Valmistusaika1 h 30 min
VaikeusasteHelpohko
Vegaaninen porkkanakakku
Tämä porkkanakakku on perinteinen mehevä porkkanakakku – nykypäivän terveystrendiin päivitettynä. Vegaaninen, gluteeniton ja vain vähän lisättyä sokeria!

Vegaaninen porkkanakakku

6 dl kaura- tai spelttijauhoja* 500 g porkkanaa 3 dl rusinoita 1 dl rasvaa (oliiviöljy* tai kookosöljy*) 1 dl vaahterasiirappia tai kookossokeria* 2 rkl chia*- tai pellavansiemeniä 6 rkl vettä 2 tl kanelia* 1 tl neilikkaa 0,5 tl muskottipähkinää 2 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 0,5 tl suolaa*

Maidoton 'tuorejuusto'kuorrute

4 dl cashewpähkinöitä* 3 rkl yön yli liotettuna sitruunamehua* 4 rkl ripaus aitoa vaniljaa* 0,5 dl raakaruokosokeria* (tai maun mukaan) sulaa kookosöljyä*

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Ajattelin, että monissa raakaleivonnaisissahan taateleita ja muita kuivattuja hedelmiä käytetään makeutta ja mehevyyttä tuomaan – miksei tämä idea siis toimisi myös “oikeassa” leivonnaisessa?

Lopputulos on makean maukas, aavistuksen tahmea ja ihanan tuhti. Ja porkkanainen, ilman että koko kakku maistuu “terveelliseltä”. Kakun kruunaa cashewpähkinöistä tehty tuorejuustokreemiä muistuttava kuorrute.

Valmistusohjeet

Vegaaninen porkkanakakku

  1. Liota ensin rusinoita vähintään tunnin ajan.
  2. Valmista chia/pellavansiemen’muna’: sekoita 2 rkl siemeniä ja 6 rkl vettä keskenään. Anna turvota n. vartin ajan. Sillä välin voit raastaa porkkanat käsin tai monitoimikoneella.
  3. Sekoita sitten kulhossa kuivat ainekset keskenään. Valuta rusinoista vesi pois ja laita ne blenderiin tai monitoimikoneeseen öljyn, makeutuksen ja chia/pellavansiemen’munan’ kanssa. Valuta seos kuivien ainesten joukkoon yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Sekoittele taikinaksi. Jos taikina tuntuu jäävän liian kuivaksi/jauhoiseksi, lisää esimerkiksi mantelimaitoa tai vettä 1rkl kerrallaan. Taikina saa tosin jäädä paksuksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 40-50 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää kokeiltaessa jää taikinaa.

Maidoton ’tuorejuusto’kuorrute

  1. Valuta vesi huolellisesti pois cashewpähkinöistä. Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja blendaa täysillä parin minuutin ajan tai kunnes saat kermaisen seoksen. Jos seos tuntuu liian notkealta levitykseen, anna sen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin ajan ja käytä sitten kuorrutuksena