Pho-keitto on Vietnamin kansallisaarre mausteisen ruoan rakastajille. Koska pho-keitossa on paljon lientä, sen maustaminen on yksi ruoan juju. Tämä pho-keitto-versio valmistuu vegaanisesti.
Pho-liemi
1 kanelitanko
6 kokonaista neilikkaa
4 tähtianista
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
1½ litraa vettä
2 kasvisliemifondia
2 rkl soijakastiketta
250g riisinuudelia
1 pkt nyhtökaurapyöryköitä
½ dl hoisinkastiketta
kevätsipulia
limeä
thaibasilikaa
(tuoretta minttua)
srirachaa
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Lisää kanelitanko, neilikat ja tähtianikset kattilan pohjalle ja kuumenna kattila niin, että mausteet paahtuvat pohjalla.
- Kuori ja lohko sipuli muutamaksi sektoriksi. Lisää sipulilohkot kattilaan ja anna niiden ottaa hieman paahtunutta väriä. Kuori inkivääri ja leikkaa se n. ½ mm siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää inkivääripalaset ja valkosipulimurska kattilaan veden, kasvisliemifondin ja soijakastikkeen kanssa. Anna porista puoli tuntia.
- Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa kypsäksi tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää paistinpannulle nyhtökaurapyörykät hoisinkastikkeen kanssa ja lämmitä miedolla lämmöllä pyörykät lämpimiksi ja niin, että ne saavat joka puolella hoisinkastiketta.
- Pilko kevätsipulinvarret hienoksi.
- Kokoa kulhoihin riisinuudelia, hoisin-nyhtökaurapyöryköitä ja kaada päälle lientä.
- Viimeistele kevätsipulisilpulla ja thaibasilikalla. Anna kunkin tarvittaesa lisätä srirachaa. Purista päälle limeä.
Vinkkejä valmistukseen
Luo oikea pho-keittobaari. Jokainen saa kootaan kulhoonsa itselleen halumiaan täytteitä ja näiden yllä olevien lisäksi esimerkiksi:
- paistettua parsakaalia
- raastettuja kaalisuikaleita
- viipaloitua salottisipulia
- viipaloituja retiisejä
- rouskuvia ituja