Vegaaninen pho-keitto

Annoskoko4
Valmistusaika40min
VaikeusasteHelppo
Vegaaninen pho-keitto
Pho-keitto on Vietnamin kansallisaarre mausteisen ruoan rakastajille. Koska pho-keitossa on paljon lientä, sen maustaminen on yksi ruoan juju. Tämä pho-keitto-versio valmistuu vegaanisesti.
Pho-liemi 1 kanelitanko 6 kokonaista neilikkaa 4 tähtianista 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä 5 cm pala inkivääriä 1½ litraa vettä 2 kasvisliemifondia 2 rkl soijakastiketta 250g riisinuudelia 1 pkt nyhtökaurapyöryköitä ½ dl hoisinkastiketta kevätsipulia limeä thaibasilikaa (tuoretta minttua) srirachaa

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


Valmistusohjeet

  1. Lisää kanelitanko, neilikat ja tähtianikset kattilan pohjalle ja kuumenna kattila niin, että mausteet paahtuvat pohjalla.
  2. Kuori ja lohko sipuli muutamaksi sektoriksi. Lisää sipulilohkot kattilaan ja anna niiden ottaa hieman paahtunutta väriä. Kuori inkivääri ja leikkaa se n. ½ mm siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää inkivääripalaset ja valkosipulimurska kattilaan veden, kasvisliemifondin ja soijakastikkeen kanssa. Anna porista puoli tuntia.
  3. Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa kypsäksi tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle nyhtökaurapyörykät hoisinkastikkeen kanssa ja lämmitä miedolla lämmöllä pyörykät lämpimiksi ja niin, että ne saavat joka puolella hoisinkastiketta.
  5. Pilko kevätsipulinvarret hienoksi.
  6. Kokoa kulhoihin riisinuudelia, hoisin-nyhtökaurapyöryköitä ja kaada päälle lientä.
  7. Viimeistele kevätsipulisilpulla ja thaibasilikalla. Anna kunkin tarvittaesa lisätä srirachaa. Purista päälle limeä.

Vinkkejä valmistukseen

Luo oikea pho-keittobaari. Jokainen saa kootaan kulhoonsa itselleen halumiaan täytteitä ja näiden yllä olevien lisäksi esimerkiksi:

  • paistettua parsakaalia
  • raastettuja kaalisuikaleita
  • viipaloitua salottisipulia
  • viipaloituja retiisejä
  • rouskuvia ituja