Broccoliini-tofupasta on vartissa valmis arkiruoka, jonka maapähkinävoikastike kruunaa.
2-3 annosta täysjyväspagettia (tai muuta haluamaasi pastaa)
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
1 pkt (200g) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 pkkt( n300 g) marinoitua tofua (esim Jalotofu mieto chili tai SoFine thai)
öljyä paistamiseen
Maapähkinävoikastike
1/2 dl sileää makeuttamatonta maapähkinävoita 1 dl vettä 1 rkl tomaattipyreetä 1 rkl Hoisin-kastiketta 1/2 rkl soijakastiketta ripaus suolaaTäyttävä, helppo, vartissa valmis ja superherkullinen – sitä on tämä kasvispasta. Täydellistä arkiruokaa siis! Pastakastike syntyy jännittävästi maapähkinävoista ja hoisin-kastikkeesta. Maistettuasi todennäköisesti ymmärrät, miten koukuttava yhdistelmä onkaan kyseessä eivätkä purkit takuulla jää ruokakaappiin pölyttymään. Tofu tekee pastasta täyttävää ja mukaan pudotetut broccolinit lisäävät kasviksia annokseen. Onko tässä uusi hyvän arjen sankariruokasi?
Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys
Valmistus
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset pienessä kattilassa. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan.
- Paloittele broccolinit muutamaan osaan.
- Paista tofut pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää pasta, keitä pari
minuuttia ja lisää broccoliinit. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes pasta on napakan
kypsää. Valuta siivilässä. - Laita pasta ja broccolinit takaisin kattilaan. Sekoita kastike pastan ja broccolinien
sekaan. Lisää myös tofu. Kuumenna tarvittaessa. Nauti heti.