Ei uskoisi, ettei tässä reseptissä ole käytetty tonnikalaa. Ohje on vegaaninen ja gluteeniton. Lisää tahna uuniperunoiden päälle ja herkuttele!
Uuniperunat
7 rosamunda perunaa 2 dl karkeaa merisuolaaVegetonnikala
1 dl hummusta (esim Sevan) 1 dl kikherneitä (esim GoGreen) 1 dl auringonkukansiemeniä ½ punasipuli 2 rkl vegaanista majoneesia 3 rkl väkevää sinappia (esim Aura) ripaus suolaa* + reilusti tuoretta tilliä + sitruuna- tai mustapippuriaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Uuniperunat
- Kaada karkea merisuola uunivuoan pohjalle.
- Pistele perunoihin haarukalla reikiä ja laita ne suolan päälle.
- Paahda 200 asteisessa uunissa 1h.
- Tee sillä aikaa täyte.
- Kun perunat ovat valmiita, halkaise ne pitkittäin ja laita väliin vegetonnikalaa.
- Tarjoa.
Vegetonnikala
- Sekoita hummus ja kikherneet ja painele lusikalla kikherneitä muusiksi.
- Paahda kuivalla pannulla auringonkukansiemenet kullanruskeiksi ja sekoita mukaan.
- Tee punasipulista mahdollisimman pientä silppua ja sekoita muiden joukkoon.
- Lisää sekaan majoneesi ja sinappi.
- Hienonna tilli ja lisää tahnaan.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkkejä valmistukseen
Huom! Merisuolan voi käyttää uudelleen.