Tässä reseptissä pääset hyödyntämään hävikkiä! Tähän uunicurryyn tyhjentyvät maustetahnapurkkien pohjat, pilkkoutuvat nahistumisvaarassa olevat kukkakaalit sekä kirsikkatomaatit ja kaapista kikherneet. Muut ainekset löytyvät usein kuiva-ainekaapin kätköistä – ja uunin annetaan hoitaa loput.
1 keskikokoinen kukkakaali
2 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
1 tlk (230 g) kikherneitä
1 tlk (230 g) punaisia linssejä
1 tlk (230 g) kookosmaitoa
1 1/2 rkl punaista currytahnaa
1 1/2 rkl vihreää currytahnaa
1/2 rkl Sriracha-chilikastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl suolaa
Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys
Tähän uunicurryyn tyhjentyvät maustetahnapurkkien pohjat, pilkkoutuvat nahistumisvaarassa olevat kukkakaalit sekä kirsikkatomaatit ja kaapista kikherneet. Muut ainekset löytyvät usein kuiva-ainekaapin kätköistä – ja uunin annetaan hoitaa loput.
Uunicurryyn voi käyttää muitakin currytahnoja ja tyhjentää siihen ne avatut purkit, jotka tuppaavat unohtumaan jääkaapin perälle. Chilikastiketta kannattaa käyttää oman maun mukaan tai jättää vaikka kokonaan pois, jos et ole tulisen ruoan ystävä. Linssien ja kikherneiden lisäksi sekaan sopivat muutkin pavut ja palkokasvit.
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.
- Huuhtele ja valuta kikherneet ja linssit.
- Sekoita mausteet kookosmaitoon.
- Sekoita kaikki aineet uunivuoassa.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat paahtuneet ja pehmenneet.
- Tarjoa uunicurry keitetyn riisin kera.
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki! Erittäin helppo tapa valmistaa kookosmaitoa on lisätä kookosmannaa veteen. Lisää 1 osa mannaa 3 osaan vettä.