Lopputulos muistuttaa aitoja Twixejä, on äärimmäisen herkullinen, täysin vegaaninen, hieman normia terveellisempi, gluteeniton, vähäsokerinen – herkkua!
Keksipohja
0,5 dl pehmeää kookosöljyä ripaus aitoa vaniljaa tai vaniljauutetta ripaus suolaa 1,5 dl hienoa kaurajauhoa* 1 (+ 1) rkl) vaahterasiirappiaTäyte
400g meheviä medjool-taateleitaKuorrute
200g tummaa vegaanista suklaataTAI itsetehty raakasuklaakuorrute
1 dl sulaa kookosöljyä 1 dl tummaa kaakaojauhetta 0,5 dl vaahterasiirappiaReseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen
Valmistusohjeet
Keksipohja
- Sekoita keskenään kookosöljy, vaahterasiirappi ja mausteet. Sekoita joukkoon pikku hiljaa jauhot. Jos seos tuntuu liian kuivalta eikä pysy kasassa painettaessa sormien välissä, lisää vaahterasiirappia teelusikallinen kerrallaan. Valmis taikina tuntuu suht kuivalta – ei siis yhtään kostealta – mutta pysyy kasassa esimerkiksi palloksi pyöriteltäessä.
- Pyöritä taikina palloksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kauli noin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 15×20-25cm). Käytä apuna käsiä ja veistä, kun muotoilet taikinaa. Sitä voi ihan reippaasti muovailla ja reunoja painella kasaan, jotta saat aikaan kunnon levyn. Paista valmis keksilevy 170 asteessa 15 minuutin ajan. Tärkeää: Anna keksipohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät täytteen, muuten se ei pysy kasassa.
Täyte
- Poista taateleista kivet. Surraa tasaiseksi tahnaksi sauvasekottimella tai monitoimikoneella. Lusikoi taatelitahna keksipohjan päälle ja levitä varovaisesti tasaiseksi kerrokseksi veitsen avulla. Pakasta valmis levy vähintään tunnin ajaksi (pakastaminen helpottaa leikkaamista). Leikkaa jäähtynyt levy n. 1,5cm levyisiksi patukoiksi terävällä keittiöveitsellä.
Kuorrute
- Sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa (tai vaihtoehtoisesti valmista raakasuklaakuorrute). Kaada kuorrute laakeaan astiaan ja dippaa patukoita siihen ylösalaisin (olethan varovainen, jottei keksipohja hajoa). Vaihtoehtoisesti voit myös asettaa patukat leivinpaperin päälle ja valuttaa suklaata niiden päälle. Pakasta taas hetkeksi ja ota jääkaappiin hetki ennen tarjoilua. Nauti! Patukat säilyvät jääkaapissa peitettynä hyvinä noin viikon ajan.
Vinkkejä valmistukseen
*Käytin kaupan valmista. Liian karkeilla kaurajauhoilla keksi ei pysy kasassa. Olen käyttänyt onnistuneesti myös gluteenitonta jauhoseosta + täysjyvävehnäjauhoja. Mantelijauho ja kookosjauho voisivat myös sopia, mutta testaus omalla vastuulla!