Tomaattinen kikhernekeitto

Annoskoko4 hlö
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
||
Kikherneet tuovat keittoon ruokaisuutta ja proteiinia. Makua ja mausteisuutta taas lisäävät chilitahna ja yrtit. Keitto on lisäksi vegaaninen ja gluteeniton sekä helppo valmistaa.
1 prk (380 g) valmiita kikherneitä 1 rkl oliiviöljyä 1 sipuli 1–3 valkosipulinkynttä 2 prk kokonaisia tomaatteja 3 dl vettä 1–3 tl (Sambal oelek) chilitahnaa 0,5-1 tl suolaa 2 tl kookossokeria 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 tl kuivattua oreganoa 3-4 vartta (n 100 g) lehtikaalia 1 ruukku thaibasilikaa/korianteria/lehtipersiljaa 400 ml kookosmaitoa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilan pohjalla oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää tomaatit ja pilko niitä lastalla pienemmiksi.
  4. Lisää kattilaan vesi, kikherneet sekä mausteet. Jätä lehtikaalit, thaibasilika ja kookosmaito odottamaan.
  5. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä 20min välillä sekoitellen.
  6. Poista lehtikaaleista kova keskivarsi ja revi lehdet pieneksi.
  7. Nypi thaibasilikasta lehdet tai hienonna korianteri/lehtipersilja.
  8. Kun keitto on kiehunut 20 minuuttia, lisää kattilaan kookosmaito, lehtikaalit ja thaibasilika/korianteri/lehtipersilja. Anna porista vielä noin 5 minuuttia pienellä lämmöllä.
  9. Maista ja lisää tarvittaessa vettä ja suolaa.
  10. Tarjoa.