Kikherneet tuovat keittoon ruokaisuutta ja proteiinia. Makua ja mausteisuutta taas lisäävät chilitahna ja yrtit. Keitto on lisäksi vegaaninen ja gluteeniton sekä helppo valmistaa.
1 prk (380 g) valmiita kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1–3 valkosipulinkynttä
2 prk kokonaisia tomaatteja
3 dl vettä
1–3 tl (Sambal oelek) chilitahnaa
0,5-1 tl suolaa
2 tl kookossokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
3-4 vartta (n 100 g) lehtikaalia
1 ruukku thaibasilikaa/korianteria/lehtipersiljaa
400 ml kookosmaitoa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilan pohjalla oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät.
- Lisää tomaatit ja pilko niitä lastalla pienemmiksi.
- Lisää kattilaan vesi, kikherneet sekä mausteet. Jätä lehtikaalit, thaibasilika ja kookosmaito odottamaan.
- Keitä kannen alla pienellä lämmöllä 20min välillä sekoitellen.
- Poista lehtikaaleista kova keskivarsi ja revi lehdet pieneksi.
- Nypi thaibasilikasta lehdet tai hienonna korianteri/lehtipersilja.
- Kun keitto on kiehunut 20 minuuttia, lisää kattilaan kookosmaito, lehtikaalit ja thaibasilika/korianteri/lehtipersilja. Anna porista vielä noin 5 minuuttia pienellä lämmöllä.
- Maista ja lisää tarvittaessa vettä ja suolaa.
- Tarjoa.