Tofuslidersit eli pikkuhampurilaiset maapähkinävoimarinadilla

Tofuslidersit eli pikkuhampurilaiset maapähkinävoimarinadilla

6 kplVegaaninenHelppoEsivalmistelu 2h 10min valmistusaika 15min

Sämpylät

6 kpl Vaasan lil’ brgr gourmet burgerisämpylää
400 g Tofua

Marinadi

2 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Soijakastiketta
1 tl Savuaromia
1 tl Paprikajauhetta
2 rkl Oliiviöljyä
2 murskattua Valkosipulinkynttä
2 rkl Maapähkinävoita

Paistamiseen

1 rkl Oliiviöljyä

Hernepesto

0,5 dl Kuorittuja manteleita
Cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
100 g Pakaste herneitä
1/2 ruukku Tuoretta yrttiä: basilikaa
Persiljaa
Korianteria tai minttua
1/4 tl Suolaa
1/2 Valkosipulin kynsi
1 rkl Oliiviöljyä
1/2 rkl Sitruunamehua
ripaus Mustapippuria

Lisäksi

Pieni nippu Rucolaa
1 Avokado
1 Punasipuli
2 rkl Pinjansiemeniä

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Valmistusohjeet:

Tofu:

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa kannellisessa astiassa.
  2. Viipaloi tofu kuuteen yhtä suureen viipaleeseen.
  3. Asettele tofu marinadin sekaan ja kääntele astiaa, jotta marinadia on tasaisesti kaikkialla.
  4. Anna marinoitua 2 h tai mielellään yön yli.
  5. Viipaloi tofu ja kuivaa huolella puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.
  6. Kaada öljyä pannulle ja kuumenna kuumaksi.
  7. Paista tofun pinta rapeaksi molemmin puolin.

 

Hernepesto:

  1. Laita pähkinät tai siemenet kiehautettuun veteen likoamaan. Anna liota 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrttien lehdet ja varsien pehmeähköt yläosat.
  3. Sulata herneet. Lisää herneiden joukkoon yrtit, suola, valkosipuli, öljy, sitruunamehu ja pippuri. 
  4. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä.

 

Kokoaminen:

  1. Levitä reilusti hernepestoa sämpylän molemmille puolille.
  2. Viipaloi avocado ja punasipuli.
  3. Asettele tofupihvi sekä kasvikset ja pinjansiemenet sämpylän sisään ja laita kansi päälle.