Pienet tofuhampurilaiset eli slidersit hurmaavat! Taianomainen vegaaninen hampurilainen syntyy maapähkinävoilla marinoidun tofupihvin ja raikkaan hernepeston makujen liitosta. Pienempi, kaurainen burgerisämpylä on omiaan tähän suurenmoiseen herkkuun. Kokeile ja ihastu!
Sämpylät
6 kpl Vaasan Lil’ BRGR Gourmet burgerisämpylää 400 g tofuaMarinadi
2 rkl vaahterasiirappia 2 rkl soijakastiketta 1 tl savuaromia 1 tl paprikajauhetta 2 rkl oliiviöljyä 2 murskattua valkosipulinkynttä 2 rkl maapähkinävoitaPaistamiseen
1 rkl oliiviöljyäHernepesto
0,5 dl kuorittuja manteleita cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä 100 g pakaste herneitä 1/2 ruukku tuoretta yrttiä: basilikaa persiljaa korianteria tai minttua 1/4 tl suolaa 1/2 valkosipulin kynsi 1 rkl oliiviöljyä 1/2 rkl sitruunamehua ripaus mustapippuriaLisäksi
pieni nippu rucolaa 1 avokado 1 punasipuli 2 rkl pinjansiemeniäKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet:
Tofu:
- Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa kannellisessa astiassa.
- Viipaloi tofu kuuteen yhtä suureen viipaleeseen.
- Asettele tofu marinadin sekaan ja kääntele astiaa, jotta marinadia on tasaisesti kaikkialla.
- Anna marinoitua 2 h tai mielellään yön yli.
- Viipaloi tofu ja kuivaa huolella puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.
- Kaada öljyä pannulle ja kuumenna kuumaksi.
- Paista tofun pinta rapeaksi molemmin puolin.
Hernepesto:
- Laita pähkinät tai siemenet kiehautettuun veteen likoamaan. Anna liota 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrttien lehdet ja varsien pehmeähköt yläosat.
- Sulata herneet. Lisää herneiden joukkoon yrtit, suola, valkosipuli, öljy, sitruunamehu ja pippuri.
- Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä.
Kokoaminen:
- Levitä reilusti hernepestoa sämpylän molemmille puolille.
- Viipaloi avocado ja punasipuli.
- Asettele tofupihvi sekä kasvikset ja pinjansiemenet sämpylän sisään ja laita kansi päälle.