Tofupyörykät

Annoskoko4 annosta
Valmistusaika50 min
Tofupyörykät
Tiesitkö, että tofusta voi pyöritellä myös pyöryköitä? Mausteiset tomaatti-basilika-tofupyörykät maistuvat vaikka pastan kanssa
1 pkt (270g) maustamatonta kiinteää tofua esim Jalotofu 1 sipuli n 2 valkosipulinkynttä 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (valuta öljy pois) 1 rkl kuivattua basilikaa 1,5 rkl oliiviöljyä 0,5 dl kaurajauhoa 2 rkl psylliumia ripaus hyvälaatuista suolaa ripaus mustapippuria ripaus cayannepippuria

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Valmistusohjeet

  1. Ihan ekaks sä haluut valuttaa sun vetisestä tofusta nesteet pois, koska jos et valuta, saat aikaan lettusia etkä pyöryköitä. Ja vetinen tofu nyt vaan on ällöttävää. Okei, sitten sun kantsii silputa se sun sipuli ja valkosipulinkynnet semmosiks semi-siisteiks paloiks. Sipulii pilkkoessa kannattaa käyttää apuna uimalasei, niin ei tuu suru puseroon tai itku kukkaroon vai miten se meni.
  2. Ja sit sä viskaat sun (valutetun!!!! dont föget) tofun kulhoon, heität perään aurinkokuivatut tomskut ja sipulit. Ota esiin sun (taika)sauvasekotin ja surraa kunnes saat semmosen aika äklön näkösen setin: suht tasasen mut vähän sattumiaki saa olla. Mut ei hätää, kyl se siit vielä pyöryköiks muuttuu. Hommaa edistää jos heität sekaan kaurajauhot (siis voit käyttää muitki jauhoi kuten esim. korppujauhoi mut mun mielest semmoset on aivan liian mainstream-kamaa), psylliumi ja kaikki mausteet. Sekottele hyvin ja anna turpoo. Ei se kauheesti siit turpoo, mut psyllium tekee siit semmosen mukavan taputeltavan taikinan. Joo. Älä unoha psylliumii.
  3. Nii, sitteku se on turvonnu (joku 15 min, voit välis vaikka tehä kuntopiirii tai tuijottaa seiniä (mun lempiharrastus)) testaa että saat pyöriteltyy taikinasta semmossii mukavia pallukoita, tykkään itte tehä aika pienii, ehkä 2cm halkasijaltaan, more is more jne. Mutta käytä toki mielikuvitustasi ja tee vaikka kaks hiton isoo pyörykkää. Ha ha. Sitten ku oot pyöritelly kaiken taikinan niin laita ne uuniin (175 astetta) n. 25 min ajaks tai kunnes sun pyörykät on saanu brunaa niin ku naapurin Erkki oltuaan 2vko Fuengirolan auringon alla lomalla ruisleivän ja bissen voimin. Voit myös paistaa pyörykät pannulla öljyssä jos haluut rapsakkaa hapsakkaa.
  4. Sitte voitki tarjoilla valmiit pyörykät vaikka sen pastan kanssa. Mä suosittelen oikeeta pastaa, on se vaa niin hyvää. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Ja tomaattikastiketta. Ja sitten istut alas ja maistat ja taputat ittees selkään ja onnittelet että hitto mä tein hyvää safkaa.