Tikka masala on intialaisen keittiön klassikkoruoka – tämä kasvisversio syntyy kikherneitä käyttämällä.
Tikka masalaan tulee melko paljon chiliä, mutta chilin polte kesytetään kasviskermalla. Lopputulos on lopulta aika lempeän makuinen curry, joka lämmittää mukavasti.
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 tl raastettua inkivääriä
öljyä paistamiseen
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
pieni kourallinen currynlehtiä
½ tl kurkumaa
½ tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 tl garam masalaa
1 punasipuli
1 paprika
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl (gluteenitonta) kaurakermaa (tai smetanaa/turkkilaista jugurttia)
1 tlk kikherneitä
suolaa
Tarjoiluun
keitettyä riisiä korianteria chutneyta naan-leipääReseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Kuori ja paloittele punasipuli n. 10 osaan. Paloittele paprika n. 2×2 cm kokoisiksi palasiksi.
- Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota sipulia ja paprikaa, kunnes ne kypsyvät. Siirrä sitten pannulta syrjään.
- Kuori ja hienonna hienoksi silpuksi normaali sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Lisää pannulle öljyä ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää raastettu inkivääri ja kaikki kuivat mausteet (+ currynlehdet, jos sinulla niitä on). Paista pari minuuttia.
- Lisää pannulle tomaattipyre, tomaattimurska ja aiemmin paistetut paprikat sekä sipulit ja kikherneet.
- Anna curryn hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Jos vain sinulla on aikaa, niin jätä hiljalleen hautumaan mieluiten puoleksi tunniksi.
- Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma. Mausta suolalla.
- Tarjoile riisin, korianterin, chutneyn ja naan-leivän kera.