Texmex-perunapelti kokoaa yhteen nachopelliltä tutut herkut. Tacomausteisten perunalohkojen päälle kootaan raikkaan tulista tomaattisalsaa, Auran HÄRKIS® tex mex -täytettä, avokadokuutioita sekä mausteista majoneesikastiketta. Tarjoa perunapelti uutena vuotena, perjantaiherkkuna tai nauti arki-illan parempana purtavana.
ainesosat
1 kg kiinteitä perunoita 2 rkl taco-maustetta 3 rkl öljyäTexmex-härkistäyte
1 pkt Auran HÄRKIS® tex mex -täytettä 1 sipuli hieman öljyä paistamiseen 100 g maissiaTomaattisalsa
250 g kirsikkatomaatteja 1 pieni punasipuli ½ -1 punainen keskivahva chili ½ ruukkua korianteria 1 limetin mehu ¼ tl suolaaLisäksi
1 avokado viimeistelyyn valmista vegaanista majoneesikastiketta esim. Auran Spicy Tomato tex mex, Chilimajoneesi tai ValkosipulimajoneesiKaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska
VALMISTUSOHJEET
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, käytä kiertoilmaa.
- Pese perunat ja lohko veneiksi. Sekoita öljy ja tacomauste. Pöyhi mausteseos perunalohkojen pintaan ja levitä väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille yhteen kerrokseen niin, että kaikki perunat ovat kosketuksissa uuninpellin kanssa. Käytä tarvittaessa kahta peltiä. Paahda perunoita 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman paahteista väriä.
- Valmista sillä välin tomaattisalsa. Pilko tomaatit kahteen tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita ainekset. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa, chiliä tai limettiä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Valmista härkistäyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää härkis-texmextäyte ja maissit. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha.
- Kokoa annos. Levitä perunat laakealle vadille. Lisää päälle härkistäyte, tomaattisalsa ja avokadokuutiot. Viimeistele annos majoneesikastikkeella.