Bataatit paahdetaan uunissa ja täytteeksi valmistetaan helppo mustapapukvinoa. Vegaaninen ja gluteeniton kvinoatäyte toimii sellaisenaankin.
Mustapapukvinoa
2 dl (suomalaista) kvinoaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl korianterinsiemeniä 1 tl paprikamaustetta 230 g tacokastiketta 1 prk (380 g) valmiita mustapapuja 6 dl vettä 0,5-1 tl suolaa 1 ruukku persiljaaBataatit
4 bataattia + oliiviöljyä + sormisuolaa + mustapippuria + tuoretta korianteria tai muuta yrttiäReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Ihan ensimmäiseksi tee bataatit (ohje alla).
- Huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuullota mausteita öljyssä.
- Lisää tacokastike, mustapavut, vesi, huuhdeltu kvinoa ja suola. Anna kiehua todella miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. (Huom! Jos käytät muuta kuin suomalaista kvinoaa, vettä saattaa tarvita vähemmän). Sekoita säännöllisesti, sillä kvinoa tarttuu helposti kattilan pohjaan.
Bataatit
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Halkaise bataatit ja leikkaa pieni viipale pohjasta niin saat bataatit pysymään paikoillaan.
- Sivele bataatteihin öljyä pullasudilla ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria.
- Paahda uunissa noin 40 minuuttia.
- Lusikoi paahtuneiden bataattien päälle mustapapukvinoaa ja ripottele päälle korianteria (tai muuta yrttiä) ja tarjoa.