Täytetyt bataatit mustapapukvinoalla

Täytetyt bataatit mustapapukvinoalla

8 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo1h

Mustapapukvinoa

2 dl (suomalaista) kvinoaa*
1 rkl Oliiviöljyä*
1 tl Korianterinsiemeniä
1 tl Paprikamaustetta*
230 g Tacokastiketta
1 prk (380 g) Valmiita mustapapuja
6 dl Vettä
0,5-1 tl Suolaa*
1 ruukku Persiljaa

Bataatit

4 Bataattia
+ Oliiviöljyä*
+ Sormisuolaa*
+ Mustapippuria
+ Tuoretta korianteria tai muuta yrttiä

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Ihan ensimmäiseksi tee bataatit (ohje alla).
  2. Huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuullota mausteita öljyssä.
  4. Lisää tacokastike, mustapavut, vesi, huuhdeltu kvinoa ja suola. Anna kiehua todella miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. (Huom! Jos käytät muuta kuin suomalaista kvinoaa, vettä saattaa tarvita vähemmän). Sekoita säännöllisesti, sillä kvinoa tarttuu helposti kattilan pohjaan.

Bataatit

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Halkaise bataatit ja leikkaa pieni viipale pohjasta niin saat bataatit pysymään paikoillaan.
  3. Sivele bataatteihin öljyä pullasudilla ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria.
  4. Paahda uunissa noin 40 minuuttia.
  5. Lusikoi paahtuneiden bataattien päälle mustapapukvinoaa ja ripottele päälle korianteria (tai muuta yrttiä) ja tarjoa.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso muita maukkaita arkiruokareseptejä