Täytetyt bataatit mustapapukvinoalla

Annoskoko8 hengelle
Valmistusaika1 h
VaikeusasteHelppo
Täytetyt bataatit mustapapukvinoalla
Bataatit paahdetaan uunissa ja täytteeksi valmistetaan helppo mustapapukvinoa. Vegaaninen ja gluteeniton kvinoatäyte toimii sellaisenaankin.

Mustapapukvinoa

2 dl (suomalaista) kvinoaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl korianterinsiemeniä 1 tl paprikamaustetta 230 g tacokastiketta 1 prk (380 g) valmiita mustapapuja 6 dl vettä 0,5-1 tl suolaa 1 ruukku persiljaa

Bataatit

4 bataattia + oliiviöljyä + sormisuolaa + mustapippuria + tuoretta korianteria tai muuta yrttiä

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Ihan ensimmäiseksi tee bataatit (ohje alla).
  2. Huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuullota mausteita öljyssä.
  4. Lisää tacokastike, mustapavut, vesi, huuhdeltu kvinoa ja suola. Anna kiehua todella miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. (Huom! Jos käytät muuta kuin suomalaista kvinoaa, vettä saattaa tarvita vähemmän). Sekoita säännöllisesti, sillä kvinoa tarttuu helposti kattilan pohjaan.

Bataatit

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Halkaise bataatit ja leikkaa pieni viipale pohjasta niin saat bataatit pysymään paikoillaan.
  3. Sivele bataatteihin öljyä pullasudilla ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria.
  4. Paahda uunissa noin 40 minuuttia.
  5. Lusikoi paahtuneiden bataattien päälle mustapapukvinoaa ja ripottele päälle korianteria (tai muuta yrttiä) ja tarjoa.