Avocado ja suklaa, mikä ihana makupari! Tämä gluteeniton brownieresepti on helppo valmistaa ja lopputuloksena syntyy mehevä ja maukas brownie.
Browniet:
100 g tummaa suklaata 2 kypsää avokadoa 2 dl sokeria* 2 tl vanilja-aromia 2 rkl pellavansiemenrouhetta 6 rkl vettä 1 dl kaakaojauhetta 1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja** ripaus suolaaKuorrute:
0,5 dl vaahterasiirappia 0,5 dl kookosöljyä 0,5-1 dl kaakaojauhetta ripaus suolaa 50g tummaa suklaata)Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita pellavansiemenet ja vesi yhteen ja siirrä sivuun tekeytymään.
- Rouhi puolet suklaasta ja sulata toinen osa vesihauteessa. Sulata myös kookosöljy juoksevaksi.
- Muussaa avocado monitoimikoneella tai tehosekoittimessa. Voit myös tehdä tämän käsin, pyri saamaan lopputuloksesta mahdollisimman sileää.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kaakaojauhe siivilän läpi paakkujen välttämiseksi.
- Itse teen tämän reseptin kokonaan monitoimikoneessa.
- Vuoraa 20 x 20 vuoka leivinpaperilla tai öljyä huollella.
- Paista 30-35min.
- Kuorrute: Sekoita ainekset kattilassa keskenään hiukan kuumentaen. Sulata halutessasi mukaan myös tummaa suklaata.
- Siirrä pois levyltä ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
- Anna jähmettyä jääkaapissa ja tarjoile.
Vinkkejä valmistukseen
*Tämän reseptin voi tehdä kookossokerilla sekä hienosokerin ja fariinisokerin yhdistelmällä. Molemmat toimivat erinomaisesti.
**Saat kaurajauhoja pyöräyttämällä kaurahiutaleita tehosekoittimessa tai ostamalla valmista. Myös mantelijauho toimii tässä reseptissä. Muista käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita jos teet itse jauhon!