Joulun suosikkileivonnainen taatelikakku on helppo tehdä ja paranee vain jääkaapissa tekeytyessään. Tämä mehevä kakku saa puhtia Karviaisten tilan härkäpavuista valmistetusta Voima-Papujauhoista.
Taatelikakku Voima-Papujauhoista
250 g kuivattuja taateleita 1 dl kookossokeria 3 dl vettä 100 g voita 2 kananmunaa 1 1/2 dl vettä 3 1/2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 1/2 tl aitovaniljajauhetta Lisäksi voita kakkuvuokien voiteluun 1–2 rkl kookoshiutaleitaVegaanisen taatelikakun reseptin löydät Karviaisten tilan verkkosivuilta.
Kaupallinen yhteistyö | Karviaisten tila
Valmistusohjeet
- Mittaa taatelit, vesi ja kookossokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja soseutuneet. Sulata joukkoon voi. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.
- Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuorruta kookoshiutaleilla.
- Sekoita kananmunat ja 1 ½ dl vettä. Lisää taatelisoseen joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen.
- Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 170-asteisen uunin alatasolla noin 40–45 min.
- Anna taatelikakun jäähtyä rauhassa ennen kuin kumoat sen vuoasta. Peittele tiiviisti foliolla ja säilytä jääkaapissa.