Taatelikakku Voima-Papujauhoista

Annoskoko16 annosta
Valmistusaika1h 30min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Karviaisten tila
|
Joulun suosikkileivonnainen taatelikakku on helppo tehdä ja paranee vain jääkaapissa tekeytyessään. Tämä mehevä kakku saa puhtia Karviaisten tilan härkäpavuista valmistetusta Voima-Papujauhoista.

Taatelikakku Voima-Papujauhoista

250 g kuivattuja taateleita 1 dl kookossokeria 3 dl vettä 100 g voita 2 kananmunaa 1 1/2 dl vettä 3 1/2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 1/2 tl aitovaniljajauhetta Lisäksi voita kakkuvuokien voiteluun 1–2 rkl kookoshiutaleita

Vegaanisen taatelikakun reseptin löydät Karviaisten tilan verkkosivuilta.

Kaupallinen yhteistyö | Karviaisten tila

Valmistusohjeet

  1. Mittaa taatelit, vesi ja kookossokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja soseutuneet. Sulata joukkoon voi. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.
  2. Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuorruta kookoshiutaleilla.
  3. Sekoita kananmunat ja 1 ½ dl vettä. Lisää taatelisoseen joukkoon.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen.
  5. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 170-asteisen uunin alatasolla noin 40–45 min.
  6. Anna taatelikakun jäähtyä rauhassa ennen kuin kumoat sen vuoasta. Peittele tiiviisti foliolla ja säilytä jääkaapissa.