Taateli-kanelipullat

Annoskoko12 annosta
Valmistusaika2 h 30 min
VaikeusasteMelko helppo
Taateli-kanelipullat
Taateli-kanelipulla on vegaaninen ja peruspullaa terveellisempi versio kanelikierrepullasta. Taatelitahna, täysjyväjauhot ja kauramaito ovat maun salaisuus.
2 dl kauramaitoa reilu 2 tl kuivahiivaa 1 rkl raakaruokosokeria 2 rkl sulaa kookosöljyä* ripaus suolaa 1 tl kardemummaa* (tai vähemmän 1 rkl maun mukaan) 4-5 dl chiasiemeniä* jauhoja**

Täytteeseen

300 g pehmeitä medjool-taateleita 1 tl kanelia 1 rkl sulaa kookosöljyä*

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kauramaitoa 1,75 dl suureen kulhoon ja lämmitä mikrossa noin kädenlämpöiseksi. Sekoita loppuun 0,25 desiin chiasiemenet ja jätä turpoamaan.
  2. Lisää lämpimään kauramaitoon kuivahiiva ja sokeri ja sekoita. Anna hiivan aktivoitua hetken aikaa (n. 5min) tai kunnes pinnalla näkyy pieniä kuplia. Lisää joukkoon öljy, chiasiemensekoitus, mausteet ja noin puolet jauhoista. Sekoita hyvin ja jatka jauhojen lisäämistä hiljalleen, noin puoli desiä kerrallaan. Työstä käsin muutaman minuutin ajan, niin, että taikina on yhä pehmeää muttei tartu kulhon reunoihin. Pyörittele palloksi, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Itse lämmitän yleensä uunin noin 30 asteeseen ja laitan taikinan sinne tunniksi kohoamaan.
  3. Sillä välin voit valmistaa täytteen (ja chillata): muussaa taatelit haarukalla tai sauvasekottimella ja sekoita öljy ja kaneli joukkoon. Täytteen ei tarvitse olla supertasaista, kunhan se levittyy ja on herkun makuista. Jos taatelisi ovat kovia, kannattaa niitä valmistella pehmittällä niitä lähes kiehuvan kuumassa vedessä vartin ajan; kaada lopuksi vesi pois ja kuivaa taatelit kevyesti!
  4. Kun taikina on kohonnut, levitä se jauhotetulle alustalle ja kauli tasaiseksi neliskanttiseksi levyksi. Levitä päälle taatelitäyte, rullaa kasaan ja pilko noin 1,5-2cm paksuiksi paloiksi. Nosta leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä vähintään puolen tunnin ajan.
  5. Paista pullat uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes kauniin kullanvärisiä. Tarjoile heti tai peitä liinalla, jotta pullaset eivät pääse kuivumaan.

Vinkkejä valmistukseen

**käytin täysjyvävehnäjauhoja ja kaurajauhoja suhteessa 3:1, muutkin jauhot tod.näk toimii!