Vegaaniset ja gluteenittomat suolaiset pannukakut perunasalaatin kera. Maukas ja helppo arkiruoka!
Perunasalaatti
5 isohkoa perunaa 1 pieni punasipuli 1/2 ruukku tuoretta tilliä 190g hummusta 1 tl sitruunapippuria 2-3 rkl (vegaanista) majoneesia 1 rkl sinappiaSuolaiset pannukakut
pätkä purjoa 1 salottisipuli 1/2 kesäkurpitsa tai 1 porkkana 1 rkl oliiviöljyä 1 dl kikhernejauhoja 1 dl vaaleaa riisijauhoa 1/2-1 tl suolaa 2 rkl ravintohiivahiutaleita 2 dl vettä + voita/oliiviöljyä paistamiseenReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Perunasalaatti
- (Kuori) ja lohko perunat.
- Keitä ne napakan kypsiksi (Voit kiehumisen aikana aloitella pannukakkuja), valuta vesi ja jätä jäähtymään pannukakkujen valmistuksen ajaksi.
- Hienonna punasipuli ja tilli.
- Sekoita perunoihin loput ainekset ja tarjoa pannukakkujen kanssa.
Pannukakut
- Pese ja viipaloi purjo. Hienonna salottisipuli.
- Halkaise kesäkurpitsa (tai porkkana) pitkittäin ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
- Kuullota kasviksia pannulla oliiviöljyssä kunnes ne alkavat olla kypsiä ja kesäkurpitsa saanut ruskeaa paistopintaa.
- Sekoita kulhossa kikhernejauho, riisijauho, suola, ravintohiivahiutaleet ja vesi. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Kaada kasvikset taikinan sekaan.
- Nosta desimitalla 0,5 dl taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin haluamallasi rasvalla.
- Tarjoa perunasalaatin kanssa.