Suolaiset pannukakut ja perunasalaattia hummuksella

Annoskoko2-3 hengelle
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelppo
||
Vegaaniset ja gluteenittomat suolaiset pannukakut perunasalaatin kera. Maukas ja helppo arkiruoka!

Perunasalaatti

5 isohkoa perunaa 1 pieni punasipuli 1/2 ruukku tuoretta tilliä 190g hummusta 1 tl sitruunapippuria 2-3 rkl (vegaanista) majoneesia 1 rkl sinappia

Suolaiset pannukakut

pätkä purjoa 1 salottisipuli 1/2 kesäkurpitsa tai 1 porkkana 1 rkl oliiviöljyä* 1 dl kikhernejauhoja* 1 dl vaaleaa riisijauhoa* 1/2-1 tl suolaa 2 rkl ravintohiivahiutaleita* 2 dl vettä + voita/oliiviöljyä* paistamiseen

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

Perunasalaatti

  1. (Kuori) ja lohko perunat.
  2. Keitä ne napakan kypsiksi (Voit kiehumisen aikana aloitella pannukakkuja), valuta vesi ja jätä jäähtymään pannukakkujen valmistuksen ajaksi.
  3. Hienonna punasipuli ja tilli.
  4. Sekoita perunoihin loput ainekset ja tarjoa pannukakkujen kanssa.

Pannukakut

  1. Pese ja viipaloi purjo. Hienonna salottisipuli.
  2. Halkaise kesäkurpitsa (tai porkkana) pitkittäin ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
  3. Kuullota kasviksia pannulla oliiviöljyssä kunnes ne alkavat olla kypsiä ja kesäkurpitsa saanut ruskeaa paistopintaa.
  4. Sekoita kulhossa kikhernejauho, riisijauho, suola, ravintohiivahiutaleet ja vesi. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
  5. Kaada kasvikset taikinan sekaan.
  6. Nosta desimitalla 0,5 dl taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin haluamallasi rasvalla.
  7. Tarjoa perunasalaatin kanssa.

Helpota kokkailua ja hanki kasvisruoanlaiton perusainekset verkkokaupastamme

Katso lisää herkullisia arkiruokia

 

Vinkkejä valmistukseen

* Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme: