Suolaiset joulutortut maistuvat makeiden sijaan glögin kaverina tai vaikka jouluaterian alkuruokana. Herkullinen täyte sekoitetaan Auran Maustamattomasta Majoneesista, merileväkaviaarista ja mausteista. Jos haluat tortuista täysin vegaaniset, käytä Auran Vegaanista Majoneesia.
1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä (pakaste)
2 rkl kauraruokakermaa
Täyte
3 rkl vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Auran Maustamatonta Majoneesia
50 g merileväkaviaaria (Cavi-Art)
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
½ rkl sitruunamenua
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
VALMISTUSOHJE:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa neliöiksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja taita tähdiksi. Paina sakarat tiukasti kiinni, jotta ne eivät avaudu paiston aikana. Voitele tortut kauraruokakermalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes tortut ovat kypsiä. Jäähdytä.
- Notkista tuorejuusto majoneesilla. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Lusikoi täytettä torttujen keskelle ja tarjoa heti.
- Vinkki! Jos täytettä jää tähteelle, nauti se dippinä tai saaristolaisleivän kanssa.
Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska