Tämän reseptin salaisuus on tumma suklaa. Annos on helppo, gluteeniton ja vegaaninen. Tarjoa maissitortillojen tai riisin kera.
1 punasipuli
4-5 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
2 punaista paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl balsamiviinietikkaa di modena
+ maun mukaan tuoretta chiliä
2 rkl kookos-
1-2 tl intiaani- tai ruokosokeria
380g suolaa
20g kidneypapuja
+ tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota)
+ suolaa
mustapippuria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Hienonna punasipuli ja valkosipulit.
- Paloittele sellerinvarret ja kuutioi paprika.
- Kaada öljy pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä sipulia, valkosipulia, selleriä ja paprikaa noin 10 minuuttia.
- Sekoita mukaan paseeratut ja kuoritut tomaatit.
- Sekoita ja lisää balsamiviinietikka, chili, sokeri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää sitten kidneypavut ja suklaa. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Lisää tässä välissä lisää paseerattua tomaattia/vettä, jos pata kuivuu liikaa.
- Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
- Tarjoa esim. tortillojen kanssa.