Suklainen chili sin carne

Annoskoko4 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Suklainen chili sin carne
Tämän reseptin salaisuus on tumma suklaa. Annos on helppo, gluteeniton ja vegaaninen. Tarjoa maissitortillojen tai riisin kera.
1 punasipuli 4-5 valkosipulinkynttä 3 sellerinvartta 2 punaista paprikaa 2 rkl oliiviöljyä 1 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja 2 dl paseerattua tomaattia 2 rkl balsamiviinietikkaa di modena + maun mukaan tuoretta chiliä 2 rkl kookos- 1-2 tl intiaani- tai ruokosokeria 380g suolaa 20g kidneypapuja + tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota) + suolaa mustapippuria

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Hienonna punasipuli ja valkosipulit.
  2. Paloittele sellerinvarret ja kuutioi paprika.
  3. Kaada öljy pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä sipulia, valkosipulia, selleriä ja paprikaa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita mukaan paseeratut ja kuoritut tomaatit.
  5. Sekoita ja lisää balsamiviinietikka, chili, sokeri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  6. Lisää sitten kidneypavut ja suklaa. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Lisää tässä välissä lisää paseerattua tomaattia/vettä, jos pata kuivuu liikaa.
  7. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  8. Tarjoa esim. tortillojen kanssa.