Vegaaninen ja gluteeniton suklaamousse, joka syntyy käyttämällä kikhernelientä. Kokeile tätä kuohkeaa ja kevyttä jälkiruokaa!
90g tummaa maidotonta suklaata (70%)
1 prk suolattomia kikherneitä (tarvitset vain liemen)
2 rkl ruoko- tai kookossokeria
1/8 tl vaniljajauhetta
+ pieni ripaus suolaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Siivilöi kikherneliemi. Ota kikherneet talteen muuta käyttöä varten.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Vatkaa kikhernelientä käsivatkaimella tai tehosekoittimella kunnes siitä muodostuu valkoista vaahtoa. Vatkaa vähintään 10 minuuttia, että saat vaahdosta mahdollisimman kovaa (mieluusti sellaista, että se pysyy kulhossa kun käännät sen ympäri).
- Sekoita sokeri, vanilja ja suola sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon sekaan vatkaimen käydessä pienellä teholla.
- Lusikoi vaahto tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi tai yön yli.