Suklaamousse

Annoskoko2-4 hengelle
Valmistusaikan. 15 min
VaikeusasteHelppo
Suklaamousse
Vegaaninen ja gluteeniton suklaamousse, joka syntyy käyttämällä kikhernelientä. Kokeile tätä kuohkeaa ja kevyttä jälkiruokaa!
90g tummaa maidotonta suklaata (70%) 1 prk suolattomia kikherneitä (tarvitset vain liemen) 2 rkl ruoko- tai kookossokeria 1/8 tl vaniljajauhetta + pieni ripaus suolaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Siivilöi kikherneliemi. Ota kikherneet talteen muuta käyttöä varten.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa.
  3. Vatkaa kikhernelientä käsivatkaimella tai tehosekoittimella kunnes siitä muodostuu valkoista vaahtoa. Vatkaa vähintään 10 minuuttia, että saat vaahdosta mahdollisimman kovaa (mieluusti sellaista, että se pysyy kulhossa kun käännät sen ympäri).
  4. Sekoita sokeri, vanilja ja suola sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon sekaan vatkaimen käydessä pienellä teholla.
  6. Lusikoi vaahto tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi tai yön yli.