|

Soijarouhekastike ja yrttimuusi

2-3 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo40 min

Soijarouhekastike

1/2 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 rkl Oliiviöljyä
2 dl Soijarouhetta
3 dl Vettä
2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Kuivattua timjamia
1 tl Oreganoa
0,5 dl Ketsuppia
2 tl Perunajauhoja
3 dl Vettä
0,5 tl Suolaa
+ mustapippuria

Yrttimuusi

6 Rosamunda perunaa
1 ruukku Tuoretta persiljaa
2 dl Soijakermaa
+ Suolaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Soijarouhekastike

  1. Laita ensiksi perunat kiehumaan (ohje alla).
  2. Hiennona sipuli ja valkosipuli.
  3. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki.
  4. Lisää pannulle soijarouhe ja 3dl vettä sekä soijakastike. Anna hautua kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen.
  5. Sammuta levy ja lisää mausteet, ketsuppi ja perunajauho. Sekoita. Käännä levy takaisin päälle ja kaada pannulle 3dl vettä. Sekoita ja anna porista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Perunamuusi

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä sen verran että ne peittyvät. Lisää keitinveteen suolaa.
  3. Keitä perunoita kunnes ne hajoavat. Kaada siivilään ja ota keitinvesi talteen.
  4. Hienonna persilja pieneksi silpuksi
  5. Muussaa perunat perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Lisää soijakerma vähitellen. 
  6. Sekoita mukaan persiljasilppu. 
  7. Lisää keitinvettä tarvittaessa. 
  8. Mausta suolalla.

Katso lisää ihania arkiruokareseptejä