Klassikkoruoka valmistettuna uudella tapaa. Soijarouhekastike valmistuu todella helposti ja nopeasti ja persilja taas tuo muusiin uudenlaisen makuvivahteen.
Soijarouhekastike
1/2 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä 2 dl soijarouhetta 3 dl vettä 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta 1 tl paprikajauhetta 1 tl sipulijauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1 tl oreganoa 0,5 dl ketsuppia 2 tl perunajauhoja 3 dl vettä 0,5 tl suolaa + mustapippuriaYrttimuusi
6 Rosamunda perunaa 1 ruukku tuoretta persiljaa 2 dl soijakermaa + suolaaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Soijarouhekastike
- Laita ensiksi perunat kiehumaan (ohje alla).
- Hiennona sipuli ja valkosipuli.
- Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle soijarouhe ja 3dl vettä sekä soijakastike. Anna hautua kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen.
- Sammuta levy ja lisää mausteet, ketsuppi ja perunajauho. Sekoita. Käännä levy takaisin päälle ja kaada pannulle 3dl vettä. Sekoita ja anna porista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Perunamuusi
- Kuori ja kuutioi perunat.
- Laita perunat kattilaan ja lisää vettä sen verran että ne peittyvät. Lisää keitinveteen suolaa.
- Keitä perunoita kunnes ne hajoavat. Kaada siivilään ja ota keitinvesi talteen.
- Hienonna persilja pieneksi silpuksi
- Muussaa perunat perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Lisää soijakerma vähitellen.
- Sekoita mukaan persiljasilppu.
- Lisää keitinvettä tarvittaessa.
- Mausta suolalla.