Sitruunainen tagine on marokkolainen pata täynnä makuja. Tagine valmistuu helposti yhdessä padassa, eikä vaadi monimutkaisia työvaiheita. Beanit® härkäpapusuikaleet lumoavat kasvisruokaepäilijät täysin.
3 rkl oliiviöljyä*
1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
2–3 porkkanaa
2 keltaista tai oranssia paprika
6 kynttä valkosipulia
3 rkl tomaattipyrettä
2 jauhettua korianteria
5 tl juustokuminaa eli jeeraa*
2 kanelia*
5 tl mustapippuria*
1 tl kurkumaa*
½ tl raastettua sitruunan kuorta
½ tl agavesiirappia tai hunajaa
2 rkl harissaa
1 rkl Beanit® härkäpapusuikale Lempeä sitruuna
2–3 rkl tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja
1 pkt tuoreita kirsikkatomaatteja
2 tölkkiä keltaisia ja punaisia
250 g kasvislientä
350 ml sitruunamehua*
0,5 dl kuivattua aprikoosia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
10 lehteä tuoretta minttua
Kaupallinen yhteistyö | Beanit
Valmistusohjeet:
- Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.
- Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon harissa, sitruunan kuori- ja mehu, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä, tuoreet yrtit, kasvisliemi sekä Beanit® härkäpapusuikaleet.
- Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
- Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.