|

Sitruunainen tagine

6 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo1 h 20 min

3 rkl Oliiviöljyä*
1 Punasipuli
1 Kesäkurpitsa
2–3 Porkkanaa
2 Keltaista tai oranssia paprika
6 kynttä Valkosipulia
3 rkl Tomaattipyrettä
2 Jauhettua korianteria
5 tl Juustokuminaa eli jeeraa*
2 Kanelia*
5 tl Mustapippuria*
1 tl Kurkumaa*
½ tl Raastettua sitruunan kuorta
½ tl Agavesiirappia tai hunajaa
2 rkl Harissaa
1 rkl Beanit® härkäpapusuikale lempeä sitruuna
2–3 rkl Tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja
1 pkt Tuoreita kirsikkatomaatteja
2 tölkkiä keltaisia ja punaisia
250 g Kasvislientä
350 ml Sitruunamehua*
0,5 dl Kuivattua aprikoosia
kourallinen Tuoretta lehtipersiljaa
10 Lehteä tuoretta minttua

Kaupallinen yhteistyö | Beanit

Valmistusohjeet:

  1. Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.
  3. Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon harissa, sitruunan kuori- ja mehu, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä, tuoreet yrtit, kasvisliemi sekä Beanit® härkäpapusuikaleet.
  5. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
  6. Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Katso lisää ihania pääsiäisreseptejä