Sienikeitto ja rapeat pestoleivät

Annoskoko4:lle pääruoaksi, 8:lle alkuruoaksi
Valmistusaika35 min
VaikeusasteHelppo
Sienikeitto ja rapeat pestoleivät | Minskan helpot arkiruoat
Helppo sienikeitto valmistuu alle tunnissa. Vegaanisen keiton kermaisen maun salaisuus piilee kaurakermassa ja ravintohiivahiutaleissa. Annoksen kruunaa rapeat pestoleivät, nam!

Sienikeitto

800 g herkkusieniä 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 4 dl kasvislientä 2 sipulin makuista kaurakermaa 5–4 dl ravintohiivahiutaleita 3 rkl valko- ja mustapippuria ripaus oliiviöljyä + tuoreita yrttejä tai kevätsipulia

Pestoleivät

4 palaa Vaasan Moilas Free From Kaura -pellavapalaa tai muuta valitsemaasi vaaleaa leipää ½ purkkia vegaanista basilikapestoa + oliiviöljyä

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Sienikeitto:

  1. Hienonna sipuli ja herkkusienet pieniksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä noin 5 min ajan.
  2. Murskaa joukkoon valkosipuli ja sekoittele vielä hetken aikaa.
  3. Lisää joukkoon kasvisliemi ja kypsyttele noin 20 min ajan.
  4. Lisää lopuksi 2,5 dl kaurakermaa. Lisää enemmän, jos haluat keitosta juoksevampaa.
  5. Mausta keitto ripauksella musta- ja valkopippuria. Sirottele joukkoon myös ravintohiivahiutaleet.
  6. Koristele haluamillasi, tuoreilla yrteillä tai kevätsipulilla. Tarjoile.

 

Pestoleivät:

  1. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
  2. Sivele leivät öljyllä ja aseta leivinpaperille.
  3. Paista noin 10 min tai kunnes leivät ovat rapeita.
  4. Tarjoile valmiin peston kera.