Helppo sienikeitto valmistuu alle tunnissa. Vegaanisen keiton kermaisen maun salaisuus piilee kaurakermassa ja ravintohiivahiutaleissa. Annoksen kruunaa rapeat pestoleivät, nam!
Sienikeitto
800 g herkkusieniä 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 4 dl kasvislientä 2 sipulin makuista kaurakermaa 5–4 dl ravintohiivahiutaleita 3 rkl valko- ja mustapippuria ripaus oliiviöljyä + tuoreita yrttejä tai kevätsipuliaPestoleivät
4 palaa Vaasan Moilas Free From Kaura -pellavapalaa tai muuta valitsemaasi vaaleaa leipää ½ purkkia vegaanista basilikapestoa + oliiviöljyäReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Sienikeitto:
- Hienonna sipuli ja herkkusienet pieniksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä noin 5 min ajan.
- Murskaa joukkoon valkosipuli ja sekoittele vielä hetken aikaa.
- Lisää joukkoon kasvisliemi ja kypsyttele noin 20 min ajan.
- Lisää lopuksi 2,5 dl kaurakermaa. Lisää enemmän, jos haluat keitosta juoksevampaa.
- Mausta keitto ripauksella musta- ja valkopippuria. Sirottele joukkoon myös ravintohiivahiutaleet.
- Koristele haluamillasi, tuoreilla yrteillä tai kevätsipulilla. Tarjoile.
Pestoleivät:
- Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
- Sivele leivät öljyllä ja aseta leivinpaperille.
- Paista noin 10 min tai kunnes leivät ovat rapeita.
- Tarjoile valmiin peston kera.