||

Seitankinkku

8 annostaVegaaninen, maidoton, laktoositonKeskitasoVähintään vuorokausi

4 dl Gluteenijauhoja
2 dl Kikhernejauhoja
1 rkl Garam masalaa
1 rkl Paprikajauhetta
1 tl Savupaprikajauhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
1 rkl Kasvisliemijauhetta
1/2 dl Oliiviöljyä
2 rkl Vähäsuolaista soijakastiketta
3 dl Vettä

Marinadi

2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl Tomaattipyreetä
1/2 dl Vettä

Kuorrutukseen

Auran luomu makea sinappia
ruiskorppujauhoja
kokonaisia neilikoita

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä kuivat mausteet. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet eli öljy, soijakastike ja vesi. Yhdistä nesteet kuivien aineiden joukkoon, sekoita ja vaivaa kimmoisaksi. Muotoile paistiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset. Laita seitankinkku muovipussiin ja kaada pussiin marinadi. Puristele pussista ilmat pois ja varmista, että marinadi on levinnyt tasaisesti. Jätä seitankinkku maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 
  3. Kääri seitankinkku folioon ja laita se uunivuokaan. Paista seitankinkku 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Raota foliota paiston loppuvaiheessa. Seitankinkku on kypsä, kun pinta painettaessa tuntuu kimmoisalta ja kiinteältä.
  4. Anna seitankinkun jäähtyä hetki tai vaikka seuraavaan päivään. Sivele pintaan ohut kerros Auran Luomu makea sinappia, ripota pintaan ruiskorppujauhoja. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Pistele koristeeksi neilikoita. Tarjoa seitankinkku heti tai hieman haalenneena.

Katso lisää reseptejä joulupöytään