Savuiset porkkanahodarit

Annoskoko8 hengelle
Valmistusaikanoin 1h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
|
Hodarit tomaattisalsalla, lehtikaalipestolla ja savuisilla porkkanoilla. Nämä kasvistäytteiset hodarit ovat täynnä makua!

Hodarit

1 pss Vaasan Dark Dog hot dog -sämpylöitä + tuoretta persiljaa

Savuiset Porkkanat

8 kpl pieniä porkkanoita 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl vaahterasiirappia 2 tl savuaromia (esim Poppamies) + sormisuolaa

Tomaattisalsa

4 tomaattia 1/2 (puna)sipuli 1/2 limen mehu 1 tl kookossokeria 1 ruukku korianteria + suolaa

Lehtikaalipesto

1 1/2 dl oliiviöljyä 1-2 lehtikaalin vartta 1 dl cashewpähkinöitä 1 rkl ravintohiivahiutaleita 1/2 limen mehu 1/4 tl suolaa


Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

 

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin savuiset porkkanat, sitten lehtikaalipesto ja viimeiseksi tomaattisalsa (ohjeet alla).
  2. Lämmitä hot dog sämpylöitä uunissa 225 asteeessa muutama minuutti.
  3. Täytä mielesi mukaan porkkanoilla, tomaattisalsalla ja lehtikaalipestolla.

Savuiset porkkanat

  1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat.
  3. Sekoita marinadi eli: oliiviöljy, vaahterasiirappi ja savuaromi.
  4. Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja sivele niihin pullasudilla savuaromia.
  5. Ripottele hieman sormisuolaa porkkanoille (varovasti ettei tule liian suolaisia!).
  6. Paista uunissa n. 30min tai kunnes porkkanat saavuttavat haluamasi kypsyysasteen (riippuen haluatko rapsakoita vai pehmeitä porkkanoita).

Tomaattisalsa

  1. Pese ja kuutioi tomaatit.
  2. Hienonna sipuli ja korianteri.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki.

Lehtikaalipesto

  1. Laita öljy blenderiin. 
  2. Irrota lehtikaalin kova keskiruoto ja heitä se pois.
  3. Blendaa öljyä ja lehtikaalta, lisäämällä lehtikaalta vähän kerrallaan. Jollet meinaa saada blendattua niistä tasaista lisää cashewpähkinöitä välissä.
  4. Lisää kaikki muutkin ainekset ja blendaa tasaiseksi.