Hodarit tomaattisalsalla, lehtikaalipestolla ja savuisilla porkkanoilla. Nämä kasvistäytteiset hodarit ovat täynnä makua!
Hodarit
1 pss Vaasan Dark Dog hot dog -sämpylöitä + tuoretta persiljaaSavuiset Porkkanat
8 kpl pieniä porkkanoita 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl vaahterasiirappia 2 tl savuaromia (esim Poppamies) + sormisuolaaTomaattisalsa
4 tomaattia 1/2 (puna)sipuli 1/2 limen mehu 1 tl kookossokeria 1 ruukku korianteria + suolaaLehtikaalipesto
1 1/2 dl oliiviöljyä 1-2 lehtikaalin vartta 1 dl cashewpähkinöitä 1 rkl ravintohiivahiutaleita 1/2 limen mehu 1/4 tl suolaa
Kaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet
- Tee ensin savuiset porkkanat, sitten lehtikaalipesto ja viimeiseksi tomaattisalsa (ohjeet alla).
- Lämmitä hot dog sämpylöitä uunissa 225 asteeessa muutama minuutti.
- Täytä mielesi mukaan porkkanoilla, tomaattisalsalla ja lehtikaalipestolla.
Savuiset porkkanat
- Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Kuori porkkanat.
- Sekoita marinadi eli: oliiviöljy, vaahterasiirappi ja savuaromi.
- Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja sivele niihin pullasudilla savuaromia.
- Ripottele hieman sormisuolaa porkkanoille (varovasti ettei tule liian suolaisia!).
- Paista uunissa n. 30min tai kunnes porkkanat saavuttavat haluamasi kypsyysasteen (riippuen haluatko rapsakoita vai pehmeitä porkkanoita).
Tomaattisalsa
- Pese ja kuutioi tomaatit.
- Hienonna sipuli ja korianteri.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki.
Lehtikaalipesto
- Laita öljy blenderiin.
- Irrota lehtikaalin kova keskiruoto ja heitä se pois.
- Blendaa öljyä ja lehtikaalta, lisäämällä lehtikaalta vähän kerrallaan. Jollet meinaa saada blendattua niistä tasaista lisää cashewpähkinöitä välissä.
- Lisää kaikki muutkin ainekset ja blendaa tasaiseksi.