Uunikasvikset ja chilidippi

Annoskoko4 hlö
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
||
Satokauden kasvikset ottavat pääroolin tässä yksinkertaisessa grillilautasessa! Raikkaat tuoreet kasvikset eivät vaadi kikkailua, vain sipaisun yrttiöljyä ja kaverikseen grillatun tofun sekä lempeästi tulisen chilidipin.

Uunikasvikset

300 g marinoitua tofua tai savutofua 125 g retiisejä 8 uuden sadon porkkanaa 2 pihvitomaattia 150 g broccolinia 1 sitruuna

Yrttiöljy

1 dl rypsiöljyä ½ punttia persiljaa ½ punttia basilikaa ½ punttia korianteria ¼ tl suolaa ½ rkl valkoviinietikkaa 1 tlk vaahterasiirappia

Dippi

½ pakettia (110 g) Auran Chililevitettä 1 dl kaurafraichea 2 tl sitruunamehua (ripaus suolaa)

Viimeistelyyn

1–2 kevätsipulia

Kaupallinen yhteistyö | Auran

 

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuivaa tofu laittamalla se hetkeksi painon alle kahden pyyhkeen tai talouspaperin väliin.
  3. Valmista dippi: sekoita Auran Chililevite, fraiche ja sitruunamehu huolellisesti keskenään. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
  4. Mittaa kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen astiaan ja soseuta.
  5. Valitse mielellään pieniä porkkanoita ja retiisejä, suuremmat kannattaa halkaista pituussuunnassa. Pese ja kuivaa kaikki kasvikset. Leikkaa juureksista naatit ja halkaise sitruuna. Viipaloi kevätsipuli.
  6. Leikkaa tofu neljään osaan: Halkaise ensin leveyssuunnassa, ja leikkaa sitten viistosti keskeltä.
  7. Sivele tofu ja kasvikset sitruunaa lukuunottamatta yrttiöljyllä, ja paista niitä uunissa välillä käännellen. Sivele kasviksiin ja tofuun lisää öljyä silloin tällöin. Paista tofua 10 – 15 min, juureksia noin 15 – 20 min ja parsakaalia ja tomattia noin 5 – 8 min. Paista myös sitruunaa halkaistu pinta alaspäin muutama minuutti.
  8. Nosta kasvikset lautasille, purista päälle paistetun sitruunan mehua ja koristele kevätsipulilla. Nauti chilidipin kera.

 

 

 

Vinkkejä valmistukseen

Voit vapaasti varioida lautaselle myös muita suosikkikasviksiasi, kuten retikkaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja herkkusieniä. Dippi sopii hyvin käytettäväksi myös tuoreiden kasviksien, kuten kurkun ja kukkakaalin kanssa dipattavaksi. Jos tykkäät oikein tulisesta, voit terästää dippiä chilikastikkeella, esimerkiksi srirachalla!