Ruisverso-pizza täytetään karamellisoidulla sipulilla, punaisella pestolla ja munakoisolla. Pizza on helppo valmistaa ja sitä voi tehdä vaikka pellillisen kerralla!
+ Vaasan Ruispalat Ruisverso -leipiä
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
+ vegaanista punaista pestoa
1/2 (n 150g) munakoiso
+ kapriksia
+ versoja tai yrttejä
Kaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Leikkaa leivät viistosti pituussuunnassaan. Yhdistä alapuolen ja yläpuolen siivut toisiinsa niin että saat kolmion. Kokoa kolmioiden terävät kärjet leivinpaperille vuoratulle leivinpellille ja saat pyöreähkön pizzan. Yli jäävistä paloista voit paahtaa uunissa rapeita sipsejä.
- Kuori ja viipaloi sipuli.
- Paista sipuliviipaleita miedolla lämmöllä ruokalusikallisessa öljyä noin 10 minuuttia käännellen kunnes ne pehmenevät.
- Lisää pannulle vaahterasiirappi ja paista vielä 5 minuuttia koko ajan käännellen. Ripottele sipulien päälle pieni määrä suolaa.
- Voitele leivät pestolla ja levitä niiden päälle karamellisoitu sipuli.
- Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi.
- Laita pannulle 2 rkl öljyä ja paista munakoisoviipaleita pannulla kunnes ne ruskistuvat molemmin puolin.
- Lado munakoisoviipaleet leiville sipulien päälle ja ripottele sekaan kapriksia.
- Paista uunissa 10 minuuttia.
- Ripottele päälle mieluista yrttiä tai versoja.