Rosollipelti

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaikan. 1h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
|
Tässä ohje uudenlaiseen rosolliin, jossa ainekset paahdetaan uunissa keittämisen sijasta. Beanit® härkäpapusuikaleet tekevät tästä ruokaisamman version. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.

Marinadi

2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa balsamico di modena 1 rkl vaahterasiirappia

Rosollipelti

3 porkkanaa 6 pientä punajuurta 6 pientä perunaa 150g kuorittuja manteleita 2 punasipulia 2 omenaa 5-6 kpl hapatettuja maustekurkkuja 1 pkt Beanit® härkäpapusuikale Lempeä sitruuna

Jogurttikastike

1 dl Oatly Havregurt Turkkilaista 1 tl omenaviinietikkaa 0,5-1 tl wasabitahnaa + suolaa + mustapippuria

Kaupallinen yhteistyö | Verso Food

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset keskenään tasaiseksi.
  2. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  3. Kuutioi porkkana ja laita kulhoon. Lisää 1 rkl marinadia ja sekoita. Levitä porkkanat uunipellin yhteen reunaan.
  4. Kuutioi punajuuri ja sekoita siihenkin 1 rkl marinadia. Levitä punajuuret pellille porkkanoiden viereen.
  5. Kuutioi perunat ja kuori ja halkaise punasipulit kahdeksaan osaan. Sekoita niihinkin erikseen kulhossa 1 rkl marinadia ja levitä pellille punajuurien viereen.
  6. Ripottele juuresten päälle mantelit ja paahda uunissa 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  7. Kuori ja kuutioi omenat ja hapankurkut sillä aikaa kun juurekset paistuvat ja laita ne odottamaan omiin astioihinsa.
  8. Paista Beanit® rapeaksi pannulla.
  9. Ota juurekset uunista ja ripottele päälle suolaa. Perunoiden päälle voit laittaa suolaa reilummin.
  10. Levitä juuresten päälle omenanpalaset ja kuutioidut hapankurkut sekä Beanit.
  11. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. (Vinkki! Voit värjätä kastikkeen punajuuren mehulla pinkiksi).
  12. Tarjoa rosollipelti jogurttikastikkeen kera.