Tässä ohje uudenlaiseen rosolliin, jossa ainekset paahdetaan uunissa keittämisen sijasta. Beanit® härkäpapusuikaleet tekevät tästä ruokaisamman version. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.
Marinadi
2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa balsamico di modena 1 rkl vaahterasiirappiaRosollipelti
3 porkkanaa 6 pientä punajuurta 6 pientä perunaa 150g kuorittuja manteleita 2 punasipulia 2 omenaa 5-6 kpl hapatettuja maustekurkkuja 1 pkt Beanit® härkäpapusuikale Lempeä sitruunaJogurttikastike
1 dl Oatly Havregurt Turkkilaista 1 tl omenaviinietikkaa 0,5-1 tl wasabitahnaa + suolaa + mustapippuriaKaupallinen yhteistyö | Verso Food
Valmistusohjeet
- Tee ensin marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset keskenään tasaiseksi.
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Kuutioi porkkana ja laita kulhoon. Lisää 1 rkl marinadia ja sekoita. Levitä porkkanat uunipellin yhteen reunaan.
- Kuutioi punajuuri ja sekoita siihenkin 1 rkl marinadia. Levitä punajuuret pellille porkkanoiden viereen.
- Kuutioi perunat ja kuori ja halkaise punasipulit kahdeksaan osaan. Sekoita niihinkin erikseen kulhossa 1 rkl marinadia ja levitä pellille punajuurien viereen.
- Ripottele juuresten päälle mantelit ja paahda uunissa 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Kuori ja kuutioi omenat ja hapankurkut sillä aikaa kun juurekset paistuvat ja laita ne odottamaan omiin astioihinsa.
- Paista Beanit® rapeaksi pannulla.
- Ota juurekset uunista ja ripottele päälle suolaa. Perunoiden päälle voit laittaa suolaa reilummin.
- Levitä juuresten päälle omenanpalaset ja kuutioidut hapankurkut sekä Beanit.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. (Vinkki! Voit värjätä kastikkeen punajuuren mehulla pinkiksi).
- Tarjoa rosollipelti jogurttikastikkeen kera.